442 krizle başladı

Güncelleme Tarihi:

442 krizle başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 00:15

* BELKO AIR firmasının ihale süresinin sona ermesinin ardından kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşım sağlayan 442 hat numaralı EGO otobüsleri, ilk seferlerine krizle başladı. * EGO otobüsleri, ‘havalimanına giriş izni’ olmadığı gerekçesiyle alınmadı, vatandaşlar yürümek zorunda kaldı. Bir günlük kriz, tepkiler üzerine araçların tekrar girişine izin verilmesiyle çözüldü.

Haberin Devamı

 Kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BELKO AIR firmasının ihale süresinin sona ermesiyle 442 hat numaralı EGO otobüsleri, yeniden AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı. Ancak otobüslerin ilk seferlerinde havalimanına giriş konusunda kriz yaşandı.

442 krizle başladı

OTOBÜSLERİN GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

EGO araçlarının seferleri önceki gün havalimanına giriş izni olmadığı gerekçesiyle engellendi. Otobüslerin içeriye giriş yapmasına izin verilmedi. EGO otobüslerini kullanarak havalimanına gelen yolcular havalimanı giriş kapısında inip yürümek zorunda kaldı. Birçok yolcu bu duruma tepki gösterdi. Otobüslerde kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

442 krizle başladı

‘DHMİ YAZILARIMIZA YANIT VERMEDİ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada ise, “Süreç devam ederken, EGO’nun mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi” denildi.

ZABITA BELKO AIR’E MÜDAHALE ETTİ

ABB yönetimi ayrıca Ankara halkının mağdur olmaması adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve BELKO AIR’in kanunsuz taşımacılığını sonlandıracaklarını belirtti. ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de “BELKO AIR firması ise UKOME kararına aykırı bir şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. Ankara Zabıtası, bu kanunsuz işleme müdahale ediyor” açıklaması yaptı. Zabıta ekiplerinin BELKO AIR’in duraklarda yolcu almasına izin vermedikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

TEKRAR İZİN VERİLMESİYLE ÇÖZÜLDÜ

Esenboğa’da EGO krizi devam ederken önceki akşam tepkiler üzerine araçlar havalimanına yeniden alınmaya başladı ancak bu kez de gelen yolcu katı olan alt kattan araçların yolcu almasına izin verilmedi. Kısmen çözülen kriz, araçların tamamen yolcu alıp bırakmasına izin verilmesinin ardından sona ermiş oldu. Yaşanan krizle ilgili DHMİ Genel Müdürlüğü veya havalimanı yönetiminden ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Resmi olarak çözüm olmadığı için tekrar benzer bir krizin yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu oldu.

EGO OTOBÜSÜ: 20 TL, BELKO AIR: 37 TL

AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında sefer yapan EGO otobüsleri, sabah 06.00-00.00 saatleri arasında 20 dakikada bir, gece ise saat 00.00-06.00 aralığında karşılıklı olarak 3 servis şeklinde hareket ediyor. Ankarakart, tüm temassız banka kartları ve NFC (cep telefonu) ile ödeme yaparak seyahat edebilen vatandaşlar ulaşım için 20 TL ödüyor. Artık AŞTİ’den hareket edemeyen BELKO AIR ise Kızılay-Esenboğa arasında yolcu taşımacılığı yapıyor. BELKO AIR’in ulaşım ücreti ise 37 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!