40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 14:37

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara, ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizisi ile sözü muhtarlara veriyor. Muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız, Yenimahalle-Batıkent’teki Uğur Mumcu Mahallesi...

Haberin Devamı

Yenimahalle-Batıkent’in Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı Cennet Mumcu, öncelikli çözüm bekleyen sorunlarının altyapı olduğuna dikkat çekiyor ve “Yarım saatlik bir yağmur yağdığında ciddi sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Artık patlayan yeri onarmak yerine daha köklü çözümler üretmeliyiz” diyor.

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor

“Yokuşu meşhur olan engebeli bir mahalleyiz. Müstakil evlerimiz oldukça fazla. Batıkent planlı bir yerleşke ama altyapısı neredeyse 30-40 yıl öncesine dayanıyor. Yarım saatlik bir yağmur yağdığında ciddi sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Mevcut durumumuzda altyapının üstyapıyı kaldırmadığını düşünüyorum. Batıkent genelinde köklü bir altyapıya ihtiyaç var. Sadece Uğur Mumcu’da değil Batıkent genelinde bir altyapı sorunu olduğunu düşünüyorum. Artık patlayan yeri onarmak yerine daha köklü çözümler üretmeliyiz. Bununla alakalı görüşmelerimiz sürüyor.”

Haberin Devamı

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor



ULAŞIMDA SIKINTI YAŞIYORUZ

“Uğur Mumcu Mahallesi, Batıkent’in girişinde, bir yerleşkenin en kenarında bulunuyor. Özellikle Batıkent planlı bir yerleşke olmasına rağmen ulaşım ağı açısından çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Örneğin, ben buradan bir otobüse binip başka bir ilçeye rahatlıkla gidebilirim fakat en basiti Batıkent-Turgut Özal’da oturan bir yakınıma gitmem için iki-üç vesait değiştirmem gerekiyor. Bu anlamda Uğur Mumcu Mahallesi, kent merkeziyle doğrudan bağı olmayan bir mahalle. Batıkent’in meydanına doğrudan bir vesaitimiz yok. Bu yüzden ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz.”

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor



YOKUŞ ŞİKÂYETİ ÇOK OLUYOR

“Mahallemiz, Batıkent’in ilk kurulan mahalleleri arasında olması sebebiyle emekli nüfusu oldukça fazla. Genç nüfus daha az. Bu yüzden yokuş şikâyeti de çok oluyor. Artık bu gerçeklik yoruyor onları. 10 sene önce sorun olmayan herhangi bir şey 10 sene sonra sorun olabiliyor. Evlerin eski olması da bunda bir etken. ‘Bakım için harcayacağım paraya yeni ev alırım’ diyen çok. Bu yüzden yeni yerleşim yerlerine göç veren bir mahalleyiz. Fakat, bahçeli evlerimizin çok olması, köklü bir komşuluk bağını da beraberinde getiriyor. Bu ilişkiler, mahallemizi güçlü kılıyor.”

Haberin Devamı

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor



BELEDİYELER YAŞAM ALANI SUNMALI

“Belediyeler ‘yol çalışması gerçekleştirildi, asfalt düzeltildi’ gibi söylemler yerine çevre sakinlerinin kişisel gelişimine katkı sunacak faaliyetleri daha çok duyurmalı ve dillendirmeli. Yani vatandaşa yaşam alanı sunmalı. Daha huzurlu, daha konforlu, insan odaklı bir yaşam alanı inşa edilmeli. Park, yol, asfalt vs yapılır. Tüm bunlar önceden de yapılıyordu zaten. Artık internetinizi açtığınızda bütün dünyayla bağlantı kurabiliyorsunuz, önceden böyle bir imkânımız yoktu. Örneğin, 30 sene önce bir kafeye gittiğinizde Wİ-Fİ şifresi sormuyordunuz. Dolayısıyla üretim mekanizmalarını bu haliyle dönüştürmeliyiz. Bakış açısının gençleşmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

40 yıllık altyapı üstyapıyı kaldırmıyor

Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı Cennet Mumcu, Yenimahalle’de kadın muhtar sayısının 22’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Ne yazık ki bu sayı Türkiye’nin birçok ilinde çok az. Cinsiyetçi yaklaşımın son bulması gerekiyor” mesajı veriyor.

BAKMADAN GEÇME!