4 yıldır savaşıyor 7 aydır nakil bekliyor

Güncelleme Tarihi:

4 yıldır savaşıyor 7 aydır nakil bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 15:17

Celal Özcan 48 yaşında. Doktorlar, son dört yıldır akciğer yetmezliğiyle savaşan Celal Özcan’ın bir hafta içinde nakil olmaması durumunda hayatını kaybedeceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Hastanede yatan babasını bir an olsun yalnız bırakmayan 8 yaşındaki Boran, babasının yeniden sağlığına kavuşmasını bekliyor.
Uzun yıllar milletvekilliği danışmanlığı yapan Celal Özcan’a dört yıl önce akciğer yetmezliği teşhisi kondu. Hastalığını öğrenmesiyle büyük bir şok yaşayan Özcan, hemen kortizon tedavisi görmeye başladı ancak yeterli olmadı. Kısa sürede fonksiyonunu kaybeden akciğerinin bir bölümü alındı.
Yedi aydır akciğer nakli için bekleyen Özcan, son üç haftadır da Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde solunum cihazına bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. Ancak ailesinin ifadesine göre Özcan için umutlar tükenmek üzere.

ÇOK KRİTİK DURUMDA


Son bir hafta için nakil için uygun akciğer bulunamazsa Özcan’ın yaşam savaşını kaybedeceğini belirten eşi Elif Özcan, şunları söyledi:
“Haziran ayında nakil için sıraya girdik ve bu zamana kadar organ bulunamadı. Şu an yoğun bakımda ve çok kritik durumda. Halkımızın organ bağışında duyarlı olmasını istiyorum. Küçük bir çocuğumuz var. Kendisi genç ve yaşamayı hak eden, sevecen, hayat dolu birisi. Tedavisi var ama organ bulunamıyor.”

SON AŞAMADA

Haberin Devamı

Özcan’ın danışmalığını yaptığı 24. Dönem İzmir CHP Milletvekili Oğuz Oyan da, “Şu an son aşamada. Bir akciğer nakli olmazsa yaşamını devam ettiremeyecek. Akciğerlerin bir cihaza bağlı olarak çalışması diğer organların yeterliliğini de aksatıyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!