4 maç Yenikent’te

Güncelleme Tarihi:

4 maç Yenikent’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 09:38

Ankaragücü’nün krize dönen iç saha maçlarını oynayacağı stat sorununa geçici çözüm bulundu. Sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı tamamlanana kadar rakiplerini Osmanlı Stadı’nda ağırlayacak. 2 haftadır yükselen tansiyon, önceki gün yapılan yeni açıklamalarla alevlenirken, sonuçta 3 takımın aynı sahayı kullanması benimsendi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de 6 yıl aradan sonra yeniden mücadele etme hakkı kazanan Ankaragücü’nün krize dönen iç saha maçlarını nerede oynayacağı konusu, geçici formülle çözüme kavuştu. Fikstür çekimine girerken zorunlu olarak Afyon Zafer Stadı’nı gösteren, ancak taraftardan gelen yoğun tepkinin ardından Yenikent’te oynama talebini ısrarlı bir şekilde gündeme taşıyan Ankaragücü yönetimi, hedefine ulaştı. Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek, Yenikent Osmanlı Stadı’nın 4 maçlığına Ankaragücü’ne açılacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Bu gelişme ile birlikte; Osmanlıspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü, bir süre Yenikent Osmanlı Stadı’nı ortak kullanacak.

KENDİSİNİ MUHATAP ALMIYORUZ

Ankaragücü’nün maçlarını Yenikent’te oynamasına kadar uzanan süreçte tartışmalar ve sözlü atışmalar yaşanırken, önceki gün yine ilginç gelişmeler oldu. Ankaragücü yönetimi, kulüp resmi sitesinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye eski başkanı Melih Gökçek’in adı telaffuz edilmeden, kendisinin muhatap alınmadığı duyuruldu.
Açıklamada; “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını, Ankara halkı yerine yakınlarına kullandıran, Ankaragücü ve Osmanlıspor’u küme düşürmekten başka futbolda hiç bir sportif başarı elde edemeyen, metal yorgunluğu nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanlığından zorunlu olarak evde dinlenmesi için emekli edilen, bu telkine rağmen gündemde kalabilmek için çareler arayıp sosyal medyada rotasını kaybetmiş gemi gibi sağa sola savrulan eski belediye başkanını muhatap almıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SİYASİLERE TEŞEKKÜR MESAJI

Daha sonra kulüpten yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Stadyum problemimizi çözüme kavuşturan ve Eryaman Stadı bitene kadar maçlarımızı Yenikent Stadyumu’nda oynayacak olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu’na, takımımızın Ankara’da oynayabilmesi ve taraftarlarımızın mağdur olmaması için azami gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Sayın Mustafa Tuna ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a camiamız adına teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

HİBRİT ÇİM KULLANILACAK

3 takımın aynı sahayı kullanacak olması nedeniyle zeminin daha kısa sürede yıpranacağını düşünen yetkililer, hibrit çim uygulamasına gidilmesi yönünde karar aldı. Böylece Osmanlıspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü takımları, Yenikent Stadı’nı sorunsuz bir şekilde kullanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, OSTİM Stadyumu için de çalışma başlatarak, tesisi daha kullanılır hale getirecek.
Bu arada, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen futbol turnuvası için de yeni stat arayışları başladı. Yenikent Stadı’nda yapılması planlanan turnuvanın zemin çalışmaları sebebiyle başka bir stada alınması gündemde.

Haberin Devamı

AÇILIŞ GALATASARAY MAÇIYLA

Ankaragücü, ilk planda 4 maç oynayacağı Yenikent Osmanlı Stadı’nda açılışı, 12 Ağustos’ta son şampiyon Galatasaray ile yapacak. Sarı-lacivertliler, 26 Ağustos’ta Trabzonspor, 16 Eylül’de Akhisarspor ve 30 Eylül’de Antalyaspor müsabakalarına Yenikent Osmanlı Stadı’nda çıkacak. Birinci Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan Gençlerbirliği’nin de iç saha maçları, daha önce belirlenen fikstüre göre Ankaragücü karşılaşmaları ile çakışıyor. Bu konuda, Federasyon yetkililerinin yeni bir planma yapacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!