39’uncu yıla dev gösteri

Güncelleme Tarihi:

39’uncu yıla dev gösteri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 13:35

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği 39’uncu yılsonu gösterisiyle görsel bir şölene imza attı.

Haberin Devamı

TUBİL dansçılarının salona davulla girmesiyle başlayan gösteri, sahnede kına gecesi ile devam etti. Türk örf ve adetlerine uygun bir şekilde kına gecesini canlandıran ekip, hem dansıyla hem de şovuyla büyüledi. Aydın, Bitlis, Kırklareli, Mardin, Trabzon, Bursa, Van, Antalya ve Artvin yörelerine ait halk oyunları ile sahne alan dansçılar, Terekeme, Aşuk ile Maşuk ve Ritm atölyesi dans performanslarıyla da alkış topladı. TUBİL dansçılarının başarılarıyla gururlandığının altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

39’uncu yıla dev gösteri

ZEYBEK DE BİZİM HORON DA

“Bu ülkede kökümüz, inancımız, mezhebimiz ne olursa olsun hepimiz eşit yurttaşız, birlikte yaşamalıyız, kardeşçe yaşamalıyız. Bu ülkenin kıymetini bilelim. Bugün burada izlediğimiz oyunlar Doğu’suyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bizim oyunlarımız. Zeybek de bizim horon da, bar da bizim kırık hava da hepsi bizim değerlerimiz. Hepsi birbirinden güzel, hepsini izlemekten zevk alıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!