35 yeni otobüs sefere başladı

Güncelleme Tarihi:

35 yeni otobüs sefere başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2022 22:03

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosuna katılan 15’i solo, 20’si ise körüklü olan 35 yeni otobüs seferine başladı.

Haberin Devamı

Bisiklet taşımaya uygun, yolcu bilgilendirme ekranları, anons sistemi ve çift girişli USB girişi de bulunan yeni otobüslerde ayrıca yaşlı, hamile ve engelli yolcular için geniş koltuk ve tekerlekli sandalyelere özel alanlar yer alıyor. Güvenlik donanımı ile dikkat çeken otobüslerde araç takip sistemi, kameralar ve kayıt sistemi de bulunuyor.

35 yeni otobüs sefere başladı


EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, yeni otobüslerin yoğunluk tespit edilen hatlarda sefere başladığını belirterek, “Kent içi toplu ulaşımı rahatlatmak ve toplu ulaşımla ilgili Ankara’mızın sorunlarını çözebilmek amacıyla göreve başladığımız andan itibaren kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu çalışma neticesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile bir projeye başladık. Bu proje kapsamında 273 tanesi CNG’li, 28 tanesi ise dizel olmak üzere toplam 301 adet otobüs teslim edilmiş olacak. 2022 yılı haziran sonuna kadar bu araçların hepsi Ankara’ya ulaşmış ve Ankaralı hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak” bilgisini verdi.

35 yeni otobüs sefere başladı


8 MAHALLENİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kalecik’in yıllardır içme suyu sorunu yaşayan uzak mahalleleri için harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü ise Eşmedere Mahallesi’nde 92 metre derinliğinde yeni bir sondaj kuyusu açtı. 29 kilometrede içme suyu iletim hattı imalatı gerçekleştiren ASKİ ekipleri; Tavşancık, Kuyucak, Yeşilöz, Koyunbaba, Şemsettin, Beykavağı, Yüzbey ve Eşmedere Mahallesi sakinlerinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu. Teknik ekibiyle birlikte Eşmedere Mahallesi’ni ziyaret eden, yeni yapılan su deposunda incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk yeni sondaj kuyusundan saniyede 20 litre verim elde edildiğini bilgisini paylaştı.

35 yeni otobüs sefere başladı


ULAŞIM ESNAFINDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Öte yandan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara ile Ankara Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş üyeleriyle birlikte, verdiği destek sözünün ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Davul ve zurnayla Başkanlık Binası önünde toplanan yüzlerce otobüs esnafıyla görüşen Yavaş, toplu ulaşım esnafına maddi destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Hem esnafımız ayakta kalacak hem de vatandaşımız ucuz binmeye devam edecek. İmkânlarımız elverdiği ölçüde de hem esnafa destek olmaya hem de rakamları aşağıda tutmaya gayret edeceğiz” dedi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara ise Başkan Yavaş’a teşekkür ederek, “Esnafı ayakta tutabilmek için inanın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçelerini kullanarak bizleri bu hâle getirdi” dedi. Ankara Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise “Pandeminin başından beri maske, dezenfektan, şoför kabinleri, şoförlerimize gıda yardımı ve nakdi olarak destekleriyle bu sektörü ayakta tutmaya çalıştılar. Bugün de yine desteklerinin devam etmesi yönünde karar aldılar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!