32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

Güncelleme Tarihi:

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 10:16

Keçiören-Şehit Kubilay Mahallesi’nin nüfusu yaklaşık 32 bin ancak mahallede tek bir aile sağlığı merkezi var. Muhtar Sultan Bilecen “Mahalleli, komşu mahallelerimiz olan Yükseltepe, Sancaktepe ve Çiğdemtepe’deki aile sağlığı merkezlerine gitmek durumunda kalıyor” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Keçiören’in Șehit Kubilay Mahallesi’ndeydik.
Șehit Kubilay Mahallesi muhtarı Sultan Bilecen, yaklașık 32 bin nüfuslu mahallelerinde tek bir aile sağlığı merkezinin olduğunu belirterek “Mahalleli, komşu mahallelerimiz olan Yükseltepe, Sancaktepe ve Çiğdemtepe’deki aile sağlığı merkezlerine gitmek durumunda kalıyor” dedi. Mahallelerinin öncelikli sorununa ilişkin dört buçuk yıldır dilekçe verdiklerini ifade eden muhtar Bilecen, şunları söyledi:

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

HASTALAR, YAŞLILAR VE HAMİLELER ZORLANIYOR

Haberin Devamı

“Mahallemiz, yeni yapılaşan bir mahalle ve bu yapılaşmanın yüzde 85’i tamamlanmış durumda. Kırsaldan göç alan bir mahalleyiz. Yaklaşık 32 bin nüfusumuz, 24 bin seçmenimiz var. Her geçen gün de bu sayı artmakta. Dolayısıyla mahallemizin artan nüfus yoğunluğu beraberinde bazı sıkıntı ve talepleri doğuruyor. En basiti, mahallemizde tek bir aile sağlığı merkezi bulunmakta. Haliyle ne doktor sayısı ne de aile sağlığı merkezinin kendisi, nüfus yoğunluğunu karşılamıyor. Hastalar, yaşlılar ve hamileler oldukça zorlanıyor.

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN İKİ ALANIMIZ BULUNMAKTA

Mahallemizdeki aile sağlığı merkezi, Estergon Caddesi’nde bulunuyor ve mahallenin bir diğer ucundan gelen mahalle sakinleri yaklaşık üç kilometre yol yürümek durumunda kalıyor. Mahalleli, komşu mahallelerimiz olan Yükseltepe, Sancaktepe ve Çiğdemtepe’deki aile sağlığı merkezlerine gitmek durumunda kalıyor. Oysaki mahallemizde aile sağlığı merkezi için uygun iki alanımız bulunmakta. Birisi, Şehit Beysat Batmaca Sokak’ta, diğeri ise 1688. Sokak ile 1697. Cadde’nin arasında. Programa alındığı söylenmişti fakat hâlâ beklemedeyiz. Tam dört buçuk yıldır bu konuya ilişkin dilekçe veriyoruz. Talebimiz, bu iki alanın bir an evvel değerlendirilerek aile sağlığı merkezi olarak hizmete açılması.”

Haberin Devamı

YÜRÜMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

 * Mahalle sakinlerinden 75 yaşındaki Miktat Yılmaz da yeni bir aile sağlığı merkezi yapılmasını istiyor ve ekliyor: “Mahallemizde bulunan tek bir merkez bizlere yetmiyor.”

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık



* Mahalle sakinlerinden 84 yaşındaki Hanım Batur ise “Mahallede bir tane sağlık ocağımız var, orası da bize uzak olduğu için gitmekte epey bir zorlanıyorum. Yol yürümekte güçlük çekiyorum” diyor.

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

 

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık


Muhtar Sultan Bilecen ve mahalle sakinlerinin aile sağlığı merkezi yapılmasını istedikleri boş alana çöp atılması da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ŞEHİT KUBİLAY MAHALLESİ’NİN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Sultan Bilecen, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

* Mahallemizde metro ring otobüslerine ihtiyaç var. Vatandaş, Şentepe’deki metro ringi veya teleferiğe ulaşmak için yaklaşık 3 kilometre yol yürüyor ya da toplu taşıma kullanıyor. Öte yandan EGO’nun 277 ve 278 hat numaralı otobüsleri de sabah ve akşam pik saatlerde oldukça dolu oluyor. Mahalleli ayakta gidecek yer bile bulamadığını söylüyor. Ayrıca 279 hat numaralı Kızılay otobüsünü de Sancaktepe ve Yükseltepe mahallesiyle ortak kullanıyoruz. Mahallemize bir tane daha Kızılay’a giden otobüs hattı istiyoruz.

Haberin Devamı

* Köpek sayısında inanılmaz bir artış yaşanıyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine bizim ilçemizde bir çocuk,sahipsiz köpeklerin saldırısına uğramıştı. Bu olay bizleri hem üzdü hem de derinden etkiledi. Mahalle sakinleri, sayısı artan köpeklerden tedirgin oluyor. Ben de muhtarlıkta bir günde bu konuya ilişkin 10’a yakın şikâyet alıyorum. Çevre ilçelerden mahallemize köpek bırakanlar oluyor, boş arazimiz de oldukça fazla. Bu soruna makul ve kalıcı bir çözüm arıyoruz. Sahipsiz hayvan sorununun sadece yerel yönetimlerle çözüleceğini düşünmüyorum. Yerel yönetimler, yasalar gereği köpekleri alıp, gerekli sağlık kontrolleri ve işlemlerini yapıp aldığı noktaya bırakmak durumunda. Ortak bir çözüm yolu bulunmalı. Bu kısırlaştırma seferberliği veya rehabilite etme olabilir.

Haberin Devamı

* Mahallemizde altyapıda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Sadece birkaç sokağımızın altyapısı yeterli. En basiti bir yağmur suyu hattımız yok. Bu yıl Ankara mayıs-haziran gibi oldukça yağış aldı ve bu yağışlarda göle dönen cadde ve sokaklarımız oldu. Örneğin Karakeçili Caddesi. Mazgal sayısı yetersiz. Öte yandan, 1686 ve 1688 sokak’ta bir binamızın altından ana kolektör geçiyor bunun yeniden gözden geçirilerek farklı bir yere alınmasını talep ediyoruz.

32 bin nüfuslu mahallenin 2024 beklentisi: Önce sağlık

* Mahallede sadece birkaç yerin elektrik hattı yer altına alındı, geri kalan yüzde 95’i yer altına alınmayı bekliyor. Elektrik hatları, ağaçlara hatta insanların balkonlarına kadar uzanıyor. Vatandaş tedirgin olduğunu söylüyor. Ayrıca tellerden dolayı en ufak yağmur ve fırtınada elektrik kesintileri meydana geliyor. Öte yandan 1673. Cadde’nin 2019’un eylül ayı gibi asfaltı tamamlandı fakat cadde hâlâ kaldırım bekliyor.

BAKMADAN GEÇME!