3 gün sonra geri açıldı

Güncelleme Tarihi:

3 gün sonra geri açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2019 09:26

Surlarındaki düşme tehlikesine karşı yapılacak korkuluk çalışması sebebiyle perşembe günü ziyarete kapatılan tarihi Ankara Kalesi, dün tekrar ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre daha önce, 40 gün sürmesi planlanan çalışma boyunca ziyarete kapalı olacağı duyurulan Kale’nin giriş kapısındaki asma kilit sabahın erken saatlerinde açıldı. Kapıda asılı olan Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Kale surları düşme tehlikesine karşı can güvenliği için korkuluk imalatı yapılana kadar geçici olarak kapatılmıştır” yazılı tabelaya ise dokunulmadı.

3 gün sonra geri açıldı


ZİYARETÇİ AKINI

İki gün boyunca giriş yapılamayan Kale, kapısının tekrar açılmasının ardından ziyaretçi akınına uğradı. Kalenin 3 gün aradan sonra yeniden ziyaret edilebiliyor olmasına sevindiklerini belirten vatandaşlar, “40 gün çok uzun bir süreydi. O yüzden çok mutluyuz. Burası kentin simgesi ve kentin tarihini merak edenler ya da manzarayı izlemek isteyenlerin uğrak noktası. Gün boyu ziyaretçi geliyor. Çalışmaları nasıl yapacaklar bilmiyoruz ama en kısa sürede tamamlarlar umarız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, tarihi yapıda yapılacak çalışmayı önceki gün ‘40 gün kapalı’ haberiyle, kapalı kaldığı iki gün boyunca kapıdan dönmek zorunda kalan ziyaretçilerin tepkilerini ise dün ‘Gel de turiste anlat’ manşetiyle sayfalarına taşıdı.

 

BAKMADAN GEÇME!