22 Euro’luk sayaç Başkent’te 117 dolar

Güncelleme Tarihi:

22 Euro’luk sayaç Başkent’te 117 dolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 00:00

CHP’li Kılıçdaroğlu, Gökçek’in 177 dolara mal ettiği sayacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Euro’ya alıp abonelerine bu fiyattan verdiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Gökçek, ’uydurmaya başvurmadan’ aradaki farkı kimlerin aldığını açıklasın" diye meydan okudu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 177 dolara mal ettiği sayacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Euro’ya alıp abonelerine bu fiyattan verdiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atarak, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz sayaçlarının 22 Euro’dan alındığını Sayın Gökçek biliyor mu? İstanbul Büyükşehir 22 Euro’dan alırken, doğalgaz sayacını satan firma kar ediyor. Ama Gökçek, aynı sayacın Ankara’da 177 dolara mal olduğunu savunuyor. Gökçek, bu yaman çelişkiyi ve aradaki farkı kimlerin aldığını açıklamak zorunda."

İddialarına karşılık Gökçek’ten, "Bazı CHP milletvekilleri uyduruyorlar" yanıtın alan Kılıçdaroğlu, Ankara Hürriyet’e yeni bir açıklama da yaparak, Gökçek’e, "Kimin neyi uydurduğunu Ankara halkının takdirine bırakalım. Ancak, tartışma adabını bilmeyen, eleştirilere ’uydurma’ demenin ötesinde başkaca bir şey diyemeyen birisi, ’uydurma’ sözcüğünü bir rozet gibi yakasına takıp Ankara halkının karşısına çıkmalıdır ki, gerçek kişiliği ve düzeyi daha iyi anlaşılsın" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Başkanını kurtarma operasyonu kapsamında çıkarılan yasa, aslında bugüne dek kamuoyunda yeterince tartışılmayan bazı konuların gündeme gelmesini sağladı. Gerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, gerek TBMM Genel Kurulu’nda söylediklerim tümüyle doğrudur ve bugüne kadar ortaya bir belge konularak düzeltilmemiştir. Ancak, Gökçek iddialar karşısında yaptığı açıklamada ’Bu bazı CHP milletvekillerinin uydurmasıdır’ diyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin BOTAŞ’a ait doğalgaz borçları tartışılırken, BOTAŞ’ın alacağını niçin takip etmediği de sorgulandı."

BOTAŞ’ı kim engelliyor

Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili komisyon tutanaklarınından şu örneği verdi:

Kemal KILIÇDAROĞLU: Kim engelliyor BOTAŞ’ı? Parayı alma diye kim engelledi?

Muzaffer BAŞTOPÇU: Çankaya ödüyor mu?

Kılıçdaroğlu: Efendim Çankaya doğalgaz ödemez. Siz daha ayrıntıyı bilmiyor, ayrıntıyı değil ana konuyu bilmiyorsunuz, ne yapalım yani.

Gökçek: Büyükşehir’e ödemiyor Çankaya.

Kılıçdaroğlu: Efendim alacaksınız. Ödemiyorsa, yasal yolları harekete geçireceksiniz, alacaksınız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!