2011’de kaybolmuştu, herkes öldü sanmıştı

Güncelleme Tarihi:

2011’de kaybolmuştu, herkes öldü sanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 14:52

Yaklaşık 7 yıl önce Sincan’da YGS formu almaya gittikten sonra bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu’dan iyi haber geldi. Kaybolduğunda 14 yaşında olan öldürüldüğü iddiasıyla 17 mezar açılan Melike Malatya’da bulundu.

Haberin Devamı

Sincan’da 18 Ocak 2011 tarihinde ablasına Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) formu almaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu, yaklaşık 7 yıl sonra bulundu. Kaybolduğunda 14 yaşında olan Melike’yi bulmak için çalmadık kapı, başvurmadığı yer kalmayan annesi Fatma Toyguncu, kızını katıldığı bir TV programına gelen ihbar üzerine Malatya’da buldu. Kızına adının Tuğba olarak ezberletildiğini ifade eden Fatma Toyguncu, kızıyla DNA testine de tabi tutuldu. Toyguncu şöyle konuştu:

MADDE BAĞIMLISI OLMUŞ

“Kızım Melike aldığı darbelerle, baskı, şiddet, tehditler sonucu geçirdiği korku nedeniyle travma yaşamış. Kızım yıllarca şiddete maruz kalarak alıkonulmuş, dövülmüş, darp edilmiş, madde bağımlısı haline getirilmiş. Kızım ısrarla adını ‘Tuğba’ olarak söyledi. ‘Aileni yok ederiz’ tehditlerine maruz bırakılarak adı Tuğba olarak kabul ettirilmiş. Melikem son dört aydır da Malatya’da 50 yaşlarındaki bir vatandaşın evinde alıkonulmuş. Kızımı uçakla İstanbul’a getirdik, terapi aldırıp, yaralarını sarmaya başladık. Doğurduğum kızımın Melike olduğuna adım gibi eminim. Melike’mden umudumu kesmişken, gelen bir ihbar üzerine kızıma kavuştum, dünyalar benim oldu. Bu, bana verilen en büyük hediye. Doğurup büyüttüğüm kızım Melike’mi kokusundan anladım. Melike’mden umudumu kesmişken, gelen bir ihbar üzerine kızıma kavuştum, dünyalar benim oldu.”

Haberin Devamı

CESEDİ İÇİN 17 MEZAR AÇILMIŞTI

Melike’yi kaçırıp, 20 gün bir evde alıkoyduğu tespit edilen ve cezaevine konulan zanlılar M.A., O.M. ve C.Y. daha sonra tutuksuz yargılandı. Kızlarının dereye atıldığı yönünde ihbar alan aile, yetkililerden derede arama talebinde bulunmuştu. Zanlılardan M.A.’nın cezaevindeki koğuş arkadaşına, “Melike’yi öldürüp Cimşit Mezarlığı’na gömdüm” şeklinde itirafta bulunduğu iddiası üzerine de Sincan’daki Cimşit Mezarlığı’nda 17 ayrı mezar açılarak DNA testi yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!