20 yıl sonra buluştular

Güncelleme Tarihi:

20 yıl sonra buluştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 14:47

Ampute Milli Futbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Barış Telli, ilkokulda kendisine protez bacak yaptırılmasına ve bugünlere gelmesine vesile olan stajyer öğretmeni Derya Bakır ile 20 yıl sonra Ankara'da buluştu.

Haberin Devamı

Bakır'ın Batıkent’teki evinde gerçekleşen buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. Barış'ın annesi Aysel Telli de buluşmada gözyaşlarına hakim olamadı. 20 yıl önce Barış'ın sınıfında arkadaşlarıyla birlikte stajyerlik yaptıklarını, hikayesini öğrendikten sonra da kendisine protez bacak sağlamak için girişimde bulunduklarını belirten Bakır, “Üniversiteden arkadaşlarımızdan para topladık. Valiye gittik, bizi kabul etti. Bizi sosyal yardımlaşmaya yönlendirdi. Paranın üstünü onlar tamamlamıştı” dedi.

YAŞANANLAR ÇOK KİŞİYİ AĞLATTI

Barış’ı bulmak istediğini ve arama motoruna umutsuz bir şekilde "Kırıkkale, Barış, protez bacak" yazdığını belirten Bakır, “Barış'ın fotoğraflarını gördüm, 'Kesinlikle bu bizim Barış' dedim ve mesaj attım. Bu hikaye çok kişiyi ağlattı. Ben de üç gün boyunca ağladım. Çok mutluyum” dedi. Annesi, babası ve öğretmenlerinin desteğiyle çok çalışarak bu seviyeye geldiğini vurgulayan Barış Telli ise şunları söyledi:  "Derya öğretmen benim için bambaşka bir yerdeydi. Derya öğretmenler bitmedi, bitmez de. Protez bacakla sportif hayatım başladı. Çizmiş olduğum hedeften hiç bir zaman vazgeçmedim. 'Dünyayı iyilikler kurtaracak' sözüne ben de inanıyorum. Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası var. Şampiyona Ankara'da veya İstanbul'da olursa Derya öğretmeni maçıma götüreceğim." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!