2 milyonluk servet bir aileyi yok etti

Güncelleme Tarihi:

2 milyonluk servet bir aileyi yok etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 00:00

Servetin sahibi Murat Okkalı ortağı tarafından öldürüldü. Aile bireyleri arasında miras tartışması çıktı. İzzet Okkalı, amcası Murat Okkalı’nın eşi ve çocuklarını katletti.

HER şey Murat Okkalı’nın, ortağı ile girdiği alacak verecek tartışmasıyla başladı. Murat Okkalı (38), Ankara’nın Yuva köyü’nün önde gelen ailelerindendi. Nuray Okkalı (38) ile evliydi ve üç çocukları vardı. Baba Okkalı’nın maddi durumu oldukça iyiydi. Yenimahalle-Ulus hattında çalışan piyası değeri 2 milyon TL’yi bulan iki dolmuşu vardı. Bir dolmuşta, Mustafa Aktepe ile yarı hisse ortaktı. Servetinin toplam değeri çok daha fazlaydı.

Ortakla anlaşmazlık

Murat Okkalı, ortağı Mustafa Aktepe’den ortak olduğu dolmuşun yarı hissesini 400 bin TL’ye satın alarak karşılığında senet verdi. Aktepe’nin beyanlarına göre Okkalı, bir türlü parasını ödemeye yanaşmadı. İki ortak arasındaki anlaşmazlık mahkemelere yansıdı. Aktepe, icra yoluyla 400 bin Tl.’lik alacağının bir miktarını tahsil etti. İki ortağın arası iyice gerildi.

Okkalı’yı öldürdü

13 Eylül 2007 tarihinde bir araya gelen Aktepe ve Okkalı arasında çıkan tartışma cinayetle noktalandı. Kendisine küfür ettiğini öne süren Mustafa Aktepe yanında taşıdığı tabanca ile Murat Okkalı’yı vurarak öldürdü.

Olaydan sonra tutuklanan ve Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Mustafa Aktepe geçen hafta “tahrik altında cinayet işlemek” suçundan toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Miras paylaşması

Okkalı’nın ölümünün ardından, aynı köyde yaşayan Okkalı ailesinin diğer fertleri bu kez de Murat Okkalı’dan kalan miras yüzünden anlaşmazlığa düştü. İddiaya göre amca çocukları kalan mirastan pay istedi. Anne Nuray Okkalı teklife sıcak bakmadı. Aile arasında ortam iyice gerginleşti. Bu yıl 6 Mart günü Ankara çevreyolunda Nuray Okkalı(38) , çocukları, Osman Yusuf(10), Şeyma Okkalı(15) başlarından tabancayla vurularak, Abdullah Okkalı(18) ise, bıçaklanarak öldürülmüş olarak cesetleri bulundu. Katliamı Murat Okkalı’nın ölümünden sonra miras anlaşmazlığına düşen amca oğulları İzzet Okkalı’nın yaptığı ortaya çıktı. İzzet Okkalı tutuklanarak cezaevine konuldu. Okkalı ailesinin fertleri babalarının mezarlarının bulunduğu Yuva köyüne defnedildi. Okkalı ailesi bir kurban da doğalgaz faicasına verdi.

Doğalgaz faciası

2007 yılında öldürülen Murat Okkalı’nın yeğeni olan Bilkent öğrencisi 18 yaşındaki Ceren Okkalı, doğum günü olan 1 Ocak 2009 tarihinde, Birlik mahallesinde meydana gelen ve 7 gencin ölümüyle sonuçlanan doğalgaz faciasında öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!