2 baza karşı 2 mahalle

Güncelleme Tarihi:

2 baza karşı 2 mahalle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 02:00

Konutkent ve Ahmet Taner Kışlalı mahallelelerinin kesişimdeki 2432. Cadde üzerinde bir GSM firması tarafından 6 ay önce dikilen baz istasyonunun 150 metre ilerisine yeni bir istasyon daha dikildi. İstasyonların kaldırılmasını talep eden mahalleli, “Birincisi için aylarca mücadele verdik sonuç alamadık, şimdi ikincisi dikilmeye çalışılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Çayyolu Konutkent ve Ahmet Taner Kışlalı mahallelerinin kesiştiği 2432. Cadde üzerindeki refüje dikilen iki baz istasyonu vatandaşların tepkisini çekiyor. 7 ay önce birinci istasyonun dikilmemesi için verdikleri mücadeleden sonuç alamadıklarını belirten mahalleli, “Biz birincisini kaldırtmaya çalışırken şimdi tam yanına sağlığımız hiçe sayılarak ikinicisi dikilmeye çalışılıyor. İstasyonların başka bir bölgeye taşınmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Semt sakinlerinden gelen şikayetleri Büyükşehir belediyesine ilettiklerini belirten mahalle muhtarları ise, “İlkinin kaldırılması için verdiğimiz dilekçelere kulak asılmadı. Bu da yetmezmiş gibi hemen yanına ikincisi dikilidi” dedi. 

YAŞAM ALANIMIZIN ORTASINDA

Konutkent Mahallesi Muhtarı Rabia Beşler iki istasyonun bulunduğu caddenin çevresindeki yaşam alanlarına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Baz istasyonları bölgedeki yaşam alanlarının en yoğun olduğu caddelerden birine kuruldu. Okul ve sağlık merkezleri de istasyona oldukça yakın. Radyasyon tehlikesi nedeniyle yaşam alanlarından uzakta olması gerekiyor. İlkinin kaldırılarak daha uygun bir bölgeye taşınması için mücadele ederken, şimdi ikincisini diktiler. Biz bu durumu kabullenmiyoruz.“

Haberin Devamı

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Muhtarı Hale Ekmekçi Emre, iki istasyonun da kaldırılması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’ne ilkinin kaldırılması yönünde birçok dilekçe yazdık. Ancak belediyeden izin alan GSM firması Çayyolu’nun ortasına bu sağlık tehditlerini dikti. İki mahallenin sakinleri de bu istasyonların başka bir bölgeye taşınmasını istiyor. Hukuksal bütün yolları deneyerek bu tehditi ortada kaldıracağız” diye konuştu.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Baz istasyonlarının çevresindeki sitelerin yöneticileri de istasyonların başka bir bölgeye taşınması için imza kampanyası başlattıklarını belirterek, “Evlerimize 50 metre mesafede bile değil insan sağlığını yaydığı radyasyon nedeniyle tehit eden bu baz direklerinin yaşam alanlarına uzak bölgerde yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!