18 yıl eleştirildim ama hep seçilerek geldim

Güncelleme Tarihi:

18 yıl eleştirildim ama hep seçilerek geldim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 00:00

Mülkiye’de dekanlık görevini bırakan Prof. Dr. Celal Göle, 18 yıllık görev süresini Ankara Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 18 yıldır aralıksız yürüttüğü dekanlık görevini bırakan Prof. Dr. Celal Göle, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
18 yılın gerçekten uzun bir süre olduğunu kaydeden Göle, “Ama mutluyum.  Her şeyden önce öğrencilerime, ülkeme hizmet her zaman bakış açım olmuştur. Dekanın görevi öğrenciler için her türlü eğitim alt yapısını hazırlamaktır” dedi.
Bu yılki İnek Bayramı’nda bir grup öğrencinin kendisini protesto ettiğini hatırlatan Göle, şunları söyledi:
“Ben her İnek Bayramı’na inek resmi olan tişörtle katılırım. Öğrencilerime sevgili ineklerim diye hitap ederim. Bu yılki İnek Bayramı’nda kürsüye çıktığım zaman 800 kişi vardı, 50 kişilik grup ‘Yeter artık’ şeklinde bir slogan attı. Ama sadece belli bir grup bu şekilde solan attı. Bütün salon buna iştirak etmedi.
Bir de ‘Sayın Başbakanın Çılgın Projesi gibi Mülkiye’nin Çılgın projesi Göle 2023’e kadar Dekan’ şeklinde sloganlar da attılar. Kürsüye çıktığım zaman öğrencilerime ‘Bugün çok heyecanlandım dekanlık hayatımın en zor konuşması. Sebebi de size son defa dekan olarak hitap ediyorum’ dedim ve ilk defa orada açıkladım. Bütün salon gitme, bırakma şeklinde tempo tutup bağırdı. ve için için ağladım. 18 yıl sonra öğrencinin bu tepkisi beni çok duygulandırdı.
Öğrencilerin eleştirisine karşılık, altı dönemlik dekanlık sürecinde beş dönemde seçim yapıldığını hatırlatan Göle, şöyle devam etti:
“Tabi ki YÖK atıyor bizi ama fakültede seçim yapıp rektöre götürülüyor. Bu seçimlerin 5’inde yüzde 99 katılım 4’ünde yüzde 90’a varan oy birliğiyle seçildim. Tüm hocalarımın öğrencilerimin desteğini aldığımı düşünüyorum. Genellikle dekanlar sevilmez. Ne kadar iş yaparsanız yapın öğrencileri memnun etmek zordur. Ama şöyle söyleyeyim gerçekten 18 yıl zarfında bütün ağabey hocalarımın desteğini gördüm beni çok mutlu ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!