17 yıllık evlat hasretiyle öldü

Güncelleme Tarihi:

17 yıllık evlat hasretiyle öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Kırıkkaleli 65 yaşındaki Halil Aktaş, 17 yıl önce kaybolan oğlunu yıllardır aradığını, iki ay önce evlat hasretiyle ölen eşinin vasiyetinde oğullarını bulmasını istediğini söyledi.

Halil Aktaş, eşi Ümmügülsüm Aktaş’ın mezarı başında yaptığı açıklamada, oğullarının 13 yaşında “Antalya’ya çalışmaya gidiyorum” diyerek evinden ayrıldığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını anlattı.

Ümitlerini yitirmediklerini belirten Aktaş, iki ay önce eşi Ümmügülsüm Aktaş’ın “Ben öleceğim. Bana kaybolan oğlum Erdoğan’ı bulup sağ ise mezarıma getir. Öldü ise yanıma göm” diye vasiyette bulunduğunu, bu vasiyet üzerine oğullarını daha fazla aramaya başladığını söyledi.
Eşinin mezarı başında gözyaşlarını tutamayan Aktaş, bir elinde 13 yaşında kaybolan oğlunun resmi, diğer elinde eşinin resmiyle özlem gideriyor.

Bir saniye gözünü ayırmadı

Baba Aktaş, yıllar önce büyük oğlunu Antalya’da özel bir firmada çalışırken suda boğularak, diğer oğlunu da 16 yaşında kalp krizinden kaybettiğini söyledi.

Acılı baba Halil Aktaş, “Erdoğan’ın kaybolması bizi daha çok üzdü. Rahmetli eşim onun hayalleri ile bugüne kadar yaşadı. Onun acısıyla hastalandı. Çünkü, diğer ölen çocuklarımın cenazelerini gördük. Fakat Erdoğan’ın yaşıyorsa yaşadığını, öldü ise ölüsünü bile göremedik” dedi.

Oğlu kaybolduktan sonra gelecek diyerek eşinin bir saniye dahi gözünü kapıdan ayırmadığını belirten Aktaş, “Akşam olunca her ikimizde sanki oğlumuz kapıdan girecek gibi bir ümidimiz vardı. Yatana kadar, oğlumuzun gelmesini beklerdik. Baktık gelmiyor. Ağlayarak uykuya dalardık. Şimdi eşim öldü, kapıya ben bakıyorum, oğlumu bulsam bizi tanır mı bilmiyorum ama aramaya devam edeceğim eşimin vasiyetini yerine getirmek için uğraşacağım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!