16 yıllık kapı komşuları davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

16 yıllık kapı komşuları davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 16:17

Birlik Mahallesi’nde, bir apartmanın su deposu olarak ayrılan ortak kullanım alanının odaya çevrilmesi 16 yıllık iki kapı komşusunu davalık etti. Komşular, birbirleri hakkında “Ölümle tehdit etti”, “Ruh hastası” gibi ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Birlik Mahallesi’nde, 8 daireli Özel Apartmanı’ndaki 16 yıllık kapı komşusu iki aile arasında, apartmanın su deposu olarak ayrılan ortak kullanım alanının tadilatla odaya çevrilmesinin ardından başlayan tartışma mahkemeye taşındı. Edinilen bilgiye göre apartmanın en üst katındaki dubleks dairelerden birinin sahibi, binanın çatıya çıkış merdivenlerinin üst kısmında bulunan su deposu olarak ayrılan ortak kullanım alanını, tadilatla odaya çevirdi. Oda, duvardan açılan bir kapıyla daireye dahil edildi. Karşı komşu Elif Brousse ise itiraz ettiği tadilatın projeye uygun olmadığını belirterek, Çankaya Belediyesi’nden çalışmanın denetlenmesini istedi. Ekiplerinin incelemesinin ardından karşı komşu 15 günlük yasal süreç içinde, açtığı kapıya duvara ördü ve çatıya çıkışı sağlayan kapağın üzerine döktüğü betonu kırdı. 

Haberin Devamı

ÖLÜM TEHDİDİ GEREKÇESİYLE SUÇ DUYURUSU

Ancak iki kapı komşusu arasındaki tartışma sona ermedi. Konunun, apartman toplantısında yeniden gündeme gelmesi bir kez daha tartışmaya sebep olunca Elif Brousse, yurt dışında çalışan eşi ve kendisini ölümle tehdit ettikleri gerekçesiyle kapı komşusu hakkında suç duyurusunda bulundu. Brousse, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Apartmanın, çatıya çıkışının bulunmaması nedeniyle bu sorunu yaşıyoruz. Biz yurt dışındayken orayı oda yapmışlar. Apartmanın kullanım alanınını alıp kendi evine oda olarak ilave etmiş. Defalarca rica etmemize rağmen yıkmayınca belediyeye müracaat ettim ve açtığı kapıyı kapattı. Ama alan eski haline çevrilmediği için sorunumuz bitmedi.

‘KONUT SİGORTASI YAPTIRAMIYORUZ’

Binadaki bu durum nedeniyle konut sigortası yaptıramadık. Sigorta şirketleri, ‘Binanızda iskana aykırı durum var. Sigorta yapsak bile yaşanacak bir mağduriyette, binayı hukuken ayıplı bir mal olarak ele almamıza neden olacağı için sözleşme tek taraflı fesh edilebilir’ diye uyardı. Alanın eski haline dönüştürülmesi için konuştuğumuzda komşum bağırmaya ve tehdit etmeye başladı. Ben de mahkemeye başvurdum.”

‘NORMAL BİR RUH HALİNE SAHİP DEĞİL’

Haberin Devamı

Öte yandan Hürriyet Ankara’nın telefonla ulaştığı karşı komşu adına konuşan oğlu Furkan Özel ise şu ifadeleri kullandı:
“Binanın yetkisi komple bize ait. 4 dairemiz bulunuyor ve adını da soyadımızdan alıyor zaten. Orası su deposu alanıydı. Depoyu en alt kata koyduk ve orayı da kendimize katarak, kiler tarzı bir yer yaptık. Ama bu tarz şikayetler gelince o bayanla muhatap olmamak için alanı komple kapattık. Uzun zamandır da kullanılmıyor zaten. Bayan normal bir ruh haline sahip değil. Ruh hastası. Sadece karşı komşuyla değil tüm mahalleliyle sorunu var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!