15'i tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

15i tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 15:14

Polatlı’da ağır hasarlı araçları temizmiş gibi satışa çıkartarak çok sayıda vatandaşı mağdur eden dolandırıcılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 16 kişiden 15'i tutuklandı.

Haberin Devamı

Polatlı merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda Ankara, Eskişehir ve Zonguldak 56 kişi gözaltına alınmıştı. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu biten 16 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 15’i tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilirken 1 kişi de serbest bırakıldı. 40 kişinin daha emniyetteki sorgularının devam ettiği, yaklaşık 20'ye yakın isimin de aranıldığı öğrenildi.

POLATLI’DA NELER YAŞANDI?

Polatlı’da ikinci el otomobil satın almak isteyen vatandaşları hedef alan dolandırıcıların, üzerinde pert kaydı bulunan ağır hasarlı araçları kozmetik olarak makyajlayarak ederinin 3-4 katı fiyata sattığı iddia ediliyordu. Mağdurların verdiği bilgilere göre, ilçedeki bazı oto test merkezleri ve oto tamircileri ile ortak çalışan dolandırıcılar, araçları satın almadan önce kontrol ettirmek isteyen müşterileri bu adreslere yönlendiriyordu. Yanıltıcı bilgiler ile aracın temiz olduğunu düşünen müşteriler, satış sözleşmelerinde düşük fiyat gösterilmesi sebebiyle yasal itiraz sürecinde de mağduriyet yaşıyordu. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin şikayetinin ardından harekete geçen Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirdiği teknik ve fiziki takibin ardından geçitğimiz günlerdi 56 oto dolandırıcısını eş zamanlı operasyonla gözaltına almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!