124 yıl sonra Kataribeli anma

Güncelleme Tarihi:

124 yıl sonra Kataribeli anma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:08

Japonya’nın Yokohama Limanı’ndan 16 Eylül 1890’da ayrıldıktan sonra Kushimoto açıklarında tayfuna yakalanan ve kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni’nin yaşadığı facia, Japonların “Kataribe” olarak adlandırdıkları geleneksel hikaye anlatım yoluyla Ankara’da sahnelendi.

Haberin Devamı

Japonya Büyükelçiliği, Ankara Üniversitesi, Türk Japon Vakfı ve Japon Kültür Müsteşarlığı tarafından düzenlenen etkinliğe aralarında yabancı elçiliklerden görevlilerinde hazır bulunduğu birçok davetli katıldı.

DOSTULK BAĞLARI GÜÇLENDİ

Etkinlikte ayrıca, hikaye anlatımının yanı sıra, Ankara Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın katkılarıyla Japon sözlü edebiyatından klasik örnekler Türkçeye tercüme edilerek tanıtıldı ve Türk-Japon dostluğunun altı çizildi. “Kataribe” performansı sergileyen sanatçı Keiko Hirano, 124 yıl önce yaşanan bu afetin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeye devam ettiğini belirtti. İki ülke halklarının birbirlerine çok benzer olduğunu, Japonya’da Türklerin saygı ve yaptıkları iyiliklerle hatırlandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!