12 yıl sonra yeniden Hitit Rallisi

Güncelleme Tarihi:

12 yıl sonra yeniden Hitit Rallisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2021 23:46

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en eski yarışlarından olan ve ilk kez 1973 yılında Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardından 2009’dan bu yana gerçekleştirilemeyen Hitit Rallisi yeniden doğduğu topraklara dönüyor.

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Otomobil Sporları Kulübü iş birliğiyle, Hitit Rallisi’nin 47.’si 12 yıllık aranın ardından 3-4 Temmuz tarihleri arasında Kahramankazan’da gerçekleştirilecek. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı olacak olan 47. Hitit Rallisi, Güvenç ve Başkent etaplarıyla Kahramankazan’da koşulacak.

12 yıl sonra yeniden Hitit Rallisi


TIRMANMA YARIŞI

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ANOK Başkanı Çağrı Nerkiz ve Kent Konseyi Başkanı Ali Osman Büyükorhan’ın düzenlediği toplantıda ayrıca, Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ayaklarından birinin de Kahramankazan’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Tırmanma yarışı da 22-23 Mayıs tarihleri arasında Kılıçlar Mahallesi civarında düzenlenecek.

12 yıl sonra yeniden Hitit Rallisi


BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELECEK

Haberin Devamı

Başkan Oğuz, “Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Kahramankazan’ımızı Türkiye’de otomobil sporlarının merkezi ve ralli tutkunlarının buluşma noktası haline getireceğiz. Mayıs ve temmuz aylarında düzenlenecek yarışlar için tüm yarış tutkunlarını Kahramankazan’a davet ediyorum” diye konuştu. ANOK Başkanı Nerkiz de, ralli camiasında özel bir yere sahip olan Hitit Rallisi’nin yeniden Kahramankazan’a ve Ankara’ya dönmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!