113 yıllık tarih beyaz perdede

Güncelleme Tarihi:

113 yıllık tarih  beyaz perdede
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 14:42

MKE Ankaragücü’nün 113 yıllık tarihinin anlatıldığı ‘Tek Yürek İmalat-ı Harbiye’ filminin galası Nata Vega Prestige Sinemaları’nda yapıldı. Oyunculardan Turgay Tanülkü, “Benim için son derece duygusaldı çünkü Ankara benim şehrim. Konservatuvar, Ulucanlar, Ulus hayatımın geçtiği yerler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinemalarda yarın vizyona girecek olan filmin galasına, oyuncular Turgay Tanülkü, İnanç Konukçu, Sitare Akbaş, Ceyhun Fersoy, Sedef Şahin, Ömer Toprak Yılmaz, Esat Deniz Abdaloğlu ile yönetmen Serdar Çetinkaya da katıldı. Filmde tek yürek olmanın hikâyesinin anlatıldığını belirten yönetmen Serdar Çetinkaya, “Ankaragücü memleketin takımı aslında. Memleketin kurtuluşunda önem arz ediyor. Futbolcuların kurtuluşta ciddi bir katkısı var. Takım olarak topyekûn Kurtuluş Savaşı’na katılan tek kulüp Ankaragücü. Günümüzde geçen hikâyede de kanser olan bir çocuğu yaşatmak için verilen mücadeleyi aktarıyoruz” dedi. Filmin yapımcısı ve oyuncularından olan Esat Deniz Abdaloğlu ise filmde bir arada olmanın, birlik olmanın önemine değindiklerini belirtti.

113 yıllık tarih  beyaz perdede

Haberin Devamı

BENİM İÇİN SON DERECE DUYGUSALDI

113 yıllık tarih  beyaz perdede

Turgay Tanülkü, “Bir sevda işi bu. Ankaragücü ilke olarak çok iyi duruş yapan bir kulüp, onun var oluşu hepimizi etkiliyor. Benim için son derece duygusaldı çünkü Ankara benim şehrim. Konservatuvar, Ulucanlar, Ulus hayatımın geçtiği yerler” diye konuştu. Filmde kanser hastası çocuğunun tedavisi için uğraşan bir babayı oynayan İnanç Konukçu ise “Bu film benim için özel bir film. Bir Ankaralıyım, Keçiören çocuğuyum. Ankaragücü hikâyesi olması benim için çok anlamlı” dedi.

BU TARİHSEL VE GERÇEKÇİ BİR İŞ

Galaya eşi Begüm Öner’le birlikte katılan Ceyhun Fersoy, ilk kez bir dönem filminde rol aldığını belirterek, filmin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Fersoy, şunları söyledi: “1910 yılında cephaneye silah taşıyan bir işçiyi oynuyorum. Fenerbahçeliyim ama Ankaragücü’nü de çok severim. Çünkü tarihi olan kulüpleri yakından takip ediyorum. Bu futbol işi değil, tarihsel ve gerçekçi bir iş.”

FİLMİN ÖZETİ

Haberin Devamı

‘Tek Yürek İmalat-ı Harbiye’, çalıştıkları fabrikada takım kurarak futbol oynamaya başlayan İmalat-ı Harbiyeli işçilerin hikâyesini konu ediyor. 1910 yılında İmalat-ı Harbiyeli işçiler, Osmanlı’ya cephane üreten fabrikalarda çalışmaktadır. Kendi takımlarını kuran işçiler, Fransızların kontrolündeki ligde futbol oynamaya başlar. Onlar için eğlenceli bir tutku olan futbol, çok geçmeden milli bir davanın parçası haline gelir. O günlerde memleketleri için tek yürek olup savaşan İmalat-ı Harbiyeli işçiler gibi şimdi taraftarlar, kulüp ve mahalleli aynı ruhla birlik olup kanser hastası Yiğit için savaşır.

113 yıllık tarih  beyaz perdede

Haberin Devamı

 İnanç Konukçu, filmde oğlunu oynayan Ömer Toprak Yılmaz’ı omuzlarına alarak galaya katıldı.

113 yıllık tarih  beyaz perdede

Ceyhun Fersoy, galaya eşi Begüm Öner’le birlikte katıldı.

BAKMADAN GEÇME!