112 meşgul çalıyor

Güncelleme Tarihi:

112 meşgul çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 01:19

Tüm acil çağrıları tek bir numarada toplamak amacıyla, inşaatına 2012’de başlanan, eski vali Alaaddin Yüksel’in her fırsatta, “En kısa sürede hizmete açılacak” açıklamasını yaptığı merkezi, Vali Mehmet Kılıçlar da gezdi.

Haberin Devamı

Açılış tarihi vermeyen Kılıçlar, “Çok yakın bir tarihte faaliyete geçecek” dedi.
ESKİ Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in, 5 yıl önce göreve başladığında gündeme getirdiği, ‘acil çağrı numaralarının tek bir çatı altında toplanması’ projesi henüz hayata geçmedi. Başkentliler 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma çağrı numaralarını, 112 çatısı altında bir araya getirecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki çalışmaların yavaş ilerlemesinden yakınarak, “Ne zaman açılacak?” sorusunu sorarken, eski Vali Yüksel’in sık sık ziyaret ettiği ve “En kısa sürede hizmete açılacak” dediği merkezi, 2014’te göreve gelen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ÇOK YAKIN BİR TARİHTE

112 Acil Çağrı Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle, kurumlar arasındaki koordinasyonun hızlı ve etkin bir şekilde temin edileceğini aktaran Kılıçlar, hadiselere müdahale konusunda ciddi bir zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacağını belirterek, “112 Acil Çağrı Merkezi valiliğimizin sevk ve idaresinde çok yakın bir tarihte faaliyete geçecek. Çağrı merkezini arayan vatandaşlarımız da bu anlamda çok daha hızlı ve kolay bir hizmet alacak” dedi.

Haberin Devamı

TARİHİ TUTTURAMADILAR

Eski Vali Yüksel’in her fırsatta, “En kısa sürede hizmete açılacak” açıklamasını yaptığı ve bir türlü açılamayan Varlık Mahallesi’ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi’yle ilgili olarak, Eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan da 2013 yılı mayıs ayında açacaklarını söylemişti. Ceylan, “Yüklenici firmayla sözleşme imzaladık ve 7 Kasım’da (2012) yer teslimini yaptık. İhale bedeli 5 milyon 241 bin TL olan merkezin yapımını, belirlediğimiz tarihten önce bitirmeyi hedefliyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!