11 ölümlü kazada şoföre tahliye

Güncelleme Tarihi:

11 ölümlü kazada şoföre tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 00:00

Ankara’nın Beypazarı İlçesi yakınlarında mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün, hatalı sollama yapması nedeniyle karşı yönden gelen TIR ile çarpışması sonucu 11 mevsimlik işçinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kazada tutuklu bulunan TIR şoförü İbrahim Karayel tahliye edildi.

Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nden yıllar önce göç ederek Ankara’nın Beypazarı İlçesi’ne yerleşen ve 20-25 TL yevmiye ile havuç toplamak üzere buradan Fasıl Köyü’ne giden Ahmet Ekinci’ye ait, Nevtullah Ekinci yönetimindeki mevsimlik tarım işçilerini taşıyan 06 BCJ 18 plakalı minibüs, iddiaya göre hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen ve kül yüklü İbrahim Karayel yönetimindeki 34 GH 1952 plakalı TIR ile çarpışmıştı. Kazada biri hastanede olmak üzere 11 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı.

Beypazarı’nda çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan İbrahim Karayel, Sincan F tipi cezaevinde yatıyordu. Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen TIR şoförü Karayel, tahliye edildi. Kazada, ölen mevsimlik işçilerin yakınlarının avukatı Halil Kaplan ise tahliye sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Bu şekil tahliyelerin her ne kadar kanun koruyucuların iradesine uygun olsa da, uzun süreli sonuçlarına bakıldığında toplum vicdanında yaralar oluşturuyor” dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!