11.4 milyon dolar yatırım yapacağız

Güncelleme Tarihi:

11.4 milyon dolar yatırım yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 00:00

Beğendik İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik “Değişim Başlıyor” sloganıyla, 2009 yılını değerlendirdi, 2010 yılı yatırım planları ve 2020 yılına ilişkin hedefleri konusunda bilgi verdi.

BEĞENDİK İcra Kurulu Başkanı Hacı Beğendik, bu yıl 19 yeni mağaza açacaklarını, hedeflerinin 2020 yılında Türkiye’de ilk 3’e, dünyada ilk 100’e girmek olduğunu kaydetti.

İlk özel perakende zinciri

Hacı Beğendik, geçtiğimiz günlerde Sheraton Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, “Değişim Başlıyor” sloganıyla, 2009 yılını değerlendirdi, 2010 yılı yatırım planları ve 2020 yılına ilişkin hedefleri konusunda bilgi verdi. İlkleri gerçekleştiren Beğendik’in “ilk özel perakende zinciri” olduğunu belirten Beğendik, departman mağazacılığı, barkod sistemi, sadakat kartı çıkarılması, peşin fiyatına taksit uygulaması gibi konularda da ilk uygulamaların Beğendik mağazalarında yapıldığını söyledi.

Taze konseptli mağaza

Beğendik’in müşterilerine aynı kalite ve hizmet standardını “Beğendik yaşam mağazaları, Beğendik komşu mağazaları, Beğendik taze mağazaları” şeklinde üç konseptle sunduğunu belirten Beğendik, Ankara, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir’de birer tane olmak üzere toplam 4 Beğendik yaşam mağazası bulunduğunu, Kayseri’de 13 “komşu mağazası”, Ankara’da 1 “taze” konseptli mağaza olduğunu kaydetti.

Beğendik: Kızılay Mağazasını vizyonumuzdan çıkardık

ANKARA’da Kızılay’da mağaza açılıp açılmayacağı sorusunu Beğendik, “Kızılay yok, Kızılay’ı biz vizyonumuzdan tamamen çıkardık. Yeni stratejimizde yaşam mağazası dediğimiz 3 bin metre kare mağazalar ile komşu ve taze mağazalar var” diye yanıtladı. Kızılay Beğendik’in 2000’li yıllarda açılması planlanan bir mağaza olduğunu hatırlatan Beğendik, “Gerçekten, Türk perakendeciliği, dünya perakendeciliği için çok önemli bir projeydi. Stratejimiz 11 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle bir nokta değil, 15-19 nokta açmak, açtıklarımızdan tutmayan olursa hızlı bir şekilde kapatmak. 10 milyon dolarlık bir yeri kapatmak kolay değil” diye konuştu. Pazar günleri AVM’lerin kapalı olması yönündeki görüşlere” ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Beğendik, yeni kanun taslağı konusunda esnaf ve KOBİ’lerin kurulmasında, bazı konularda “yasal değil ekonomik önlemler alınmasının” daha doğru olduğunu düşündüklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!