100’üncü yıl coşkusu başladı

Güncelleme Tarihi:

100’üncü yıl coşkusu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 14:16

ABB’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Cumhuriyet Haftası’ etkinlikleri başladı. AOÇ Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda 26 Ekim’den 29 Ekim’e kadar Güneş, Athena, Selçuk Balcı, Zeynep Bastık, Bege, Hadise, Murda ve Candan Erçetin konserleri düzenlenecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara, 100’üncü yıl coşkusuyla kırmızı beyaz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne özel bir kutlama programı hazırladı. Başkent, ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ‘Cumhuriyet Haftası’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet Haftası etkinlik takvimini sosyal medyadan paylaşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in başkentine böyle bir program yakışırdı. Günlerdir devam eden etkinliklerimizin son hafta programında Ankara, 100’üncü yıl coşkusuyla kırmızı beyaz olacak. Forumlar, sergiler, meşaleli yürüyüşler, spor, müzik, dans, tiyatro ve folklor gösterileri, konserler ve sürpriz etkinlikler... Tüm hemşehrilerimi etkinliklerimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KUTLAMALAR 30 EKİM’E KADAR SÜRECEK

ABB, 30 Ekim’e kadar kentin birçok noktasında kutlama programı düzenleyecek. Ankara Kent Orkestrası, bando takımı, üniversite müzik grupları, dans grupları ve Mehter Takımı kentin caddelerinde, simge mekânları ile prestij parklarında kutlamalar gerçekleştirecek. 26 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde BELMEK Sergisi, saat 13.30’da ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Şenliği’, 30 Ekim Pazartesi saat 13.30’da Yılmaz Güney Sahnesi’nde ‘Cumhuriyete Giden Yolda Türk Kadını’ tiyatro oyununu başkentlilerle buluşacak.

Haberin Devamı

100’üncü yıl coşkusu başladı

100. YIL ANKARA ŞEHİRCİLİK FORUMU

ABB, Cumhuriyet’in ve Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı nedeniyle Ankara’nın yurt dışından dost ve kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında ‘100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu’ da düzenleyecek. Yabancı heyetler, gerçekleştirilecek etkinliklerle Ankara’nın tarihini ve kültürünü yakından tanıyacak. Programda yurt dışından gelen kültür gruplarının yanı sıra Ankara seymenleri, Kent Orkestrası ve Fomget Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Ayrıca kardeş şehirlerden gelen sanat grupları Ankara’nın çeşitli parklarında 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde konser ve dans gösterileri yapacak.

Haberin Devamı

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Kutlamalar kapsamında ABB tarafından 29 Ekim’de meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Başkentlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüş 29 Ekim Pazar günü saat 18.00’de Ankara Hal girişinden başlayacak ve Cumhuriyet Bayramı konserlerine ev sahipliği yapan Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda son bulacak. AOÇ Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda düzenlenecek Cumhuriyet Konserlerinin programı ise şöyle:

26 Ekim Perşembe saat 18.00 Güneş.

100’üncü yıl coşkusu başladı

26 Ekim Perşembe günü 20.00 Athena.

27 Ekim Cuma günü saat 18.00 Selçuk Balcı.

100’üncü yıl coşkusu başladı

Haberin Devamı

27 Ekim Cuma günü saat 20.00 Zeynep Bastık.

28 Ekim Cumartesi günü saat 18.00 Bege

100’üncü yıl coşkusu başladı

28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00 Hadise

100’üncü yıl coşkusu başladı

29 Ekim Pazar günü saat 20.00 Candan Erçetin.

ABB ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sevilen sanatçı Işın Karaca’yı Elmadağ Renkli Köy’de sevenleriyle buluşturacak.

BAKMADAN GEÇME!