100. yıl yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

100. yıl yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 00:50

Sakarya Zaferi’nin 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce vatandaş ve 500 sporcunun meşale taşıdığı kortej coşkuyla yürüdü.

Haberin Devamı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılında, şehitlerin anıldığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Diriliş Yolu Yürüyüşü Bu Yolun Sonu İstiklal’ adlı etkinlikte, 500 sporcu meşale taşırken, on binlerce vatandaş, Polatlı’daki ‘Halide Edip Adıvar ve Milli Mücadele Kadın Kahramanları Müzesi’ önünden 12. Grup Şehitliği’ne yürüdü. Etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk istiklalinin nişanı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılını, aziz şehitlerin başucunda andıklarını belirterek, şunları söyledi:

100. yıl yürüyüşü


HÜRRİYET MEŞALESİ SÖNMEYECEK

Haberin Devamı

“Bu, öylesine gelip geçen bir yüz yıl değil. Şu an, 100 yıl önce dünyanın en uzun meydan savaşına sahne olmuş burada, vatanımızın kıyametin eşiğinden döndüğü zamana şahitlik ediyoruz. Polatlı’da, Haymana’da, Ankara’da, bundan 100 yıl önce yakılan hürriyet meşalesi sönmeyecek, al bayrağımız vatanımızın üstünde ebediyete dek dalgalanmaya devam edecektir. Hâlâ bu bölgede tarlasının bir kısmını, toprağın altında şehit olabileceği düşüncesiyle ekmeden boş bırakan insanlarımız var. İşte bu millet, o tarlayı altında şehit olabileceği düşüncesiyle ekmeyenlerin ataları, burada bu harbi verdi ve bu toprakları bize bağışladılar.”

100. yıl yürüyüşü


22 GÜN-22 GECE DEVAM EDECEK

Etkinlik, ABB TV’den de canlı yayınlandı. Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ile Polatlı ve Haymana Belediyeleri tarafından da desteklenen etkinliğe katılan Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişi duygusal anlar yaşadı. 12. Grup Şehitliği’ne varıldığında, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve Itri’nin bestelediği Salat-ı Ümmiye eseri, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası tarafından çalındı. Program, Ela Yılmaz isimli çocuğun 100 yıl öncesine minnet ve vefa mektubunu okumasının ardından, İstiklal Marşı ve hep bir ağızdan okunan Ankara Marşı ile sonlandı. Polatlı ve Haymana’da 22 gün-22 gece süren muharebe dolayısıyla 23 Ağustos’ta başlayan etkinlikler, 13 Eylül’e kadar devam edecek.

100. yıl yürüyüşü


ETKİNLİĞİN ARKASINDA BÜYÜK BİR EMEK VAR

Haberin Devamı

Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, “Sakarya Meydan Muharebesi’ni ve burada şehit olan aziz şehitlerimizi anmak, genç nesillere bu meydan muharebesinin önemini anlatmak için her yıl olduğu gibi yine bir aradayız” sözleriyle duygularını ifade ederken, etkinliğin arkasında çok büyük bir emek olduğuna dikkat çeken Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Bugün buradaki 100. yıl kutlamasını tarih yazacaktır” dedi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Bu tarihi topraklarda 100 yıl önceki o duyguları yaşatmak üzere bizi bir araya getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şükranlarımı sunuyorum” derken, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da, “Her Türk gencinin buraya, Sakarya’ya gelmesini o günkü ruh ve heyecanı tatmasını beklerim” diye konuştu.

100. yıl yürüyüşü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!