100. Yıl kutlamalarına coşkulu final

Güncelleme Tarihi:

100. Yıl kutlamalarına coşkulu final
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 23:19

Haymana Belediyesi’nin 23 Ağustos’ta başlattığı Sakarya Meydan Muharebesi 100. yıl etkinlikleri, sevilen sanatçı Kıraç’ın Cimcime Meydanı’nda verdiği konserle sona erdi.

Haberin Devamı

Büyük Zafer’in 100. yıl kutlama etkinliklerinde Kara Kuvvetleri Bandosu Haymana Belediyesi önünden başlayıp Cimcime Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bando ekibi Cimcime Meydanı’nda mini bir konser de verdi. Cimcime Meydanı’nda gerçekleştirilen Çocuk Şenliğinde miniklerin yanı sıra büyükler de oldukça eğlenceli vakit geçirdi. Çocuk Şenliğinin ardından Yöresel Sanatçılar konseri düzenlendi. Sanatçıların söyledikleri türkülerle Haymanalılar halay çekip doyasıya eğlendi. Meydanda ayrıca çocuk şenliği ile yöresel sanatçılar konseri de gerçekleştirildi. Etkinlikte, şehitler anısına vatandaşlara yemek dağıtıldı. Etkinliğin akşamında ise sanatçı Kıraç, söylediği şarkılarla yağışlı ve soğuk havaya rağmen meydanı dolduran Haymanalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

100. Yıl kutlamalarına coşkulu final


KİMSESİZ YATMADILAR

Etkinliğe Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın torunu Atilla Akyüz’ün yanı sıra Giresun ve Tirebolu’dan da vatandaşlar katıldı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Son Kale Haymana topraklarında Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan başta olmak üzere Giresun’un, Tirebolu’nun binlerce yiğit evladı şehit düştü. Bu topraklarda yatan dedeleriniz 100 senedir Haymana’nın evlatlarıdır. Her Haymanalının onlar için edilmiş bir Fatiha’sı vardır. Bu topraklarda sahipsiz, kimsesiz yatmadılar. Sizlerin de artık her zaman kapısını çalabileceğiniz dostlarınız, kardeşleriniz var. Haymana’mızda sizleri görmekten ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!