100. yıl gururu

Güncelleme Tarihi:

100. yıl gururu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 01:34

Ankara, kahraman Türk ordusunun Çanakkale’de yazdığı destanın 100. gurur yılını yaşıyor. Çanakkale ruhunun canlandığı başkent sokakları ay-yıldızlı Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Etkinlikler, bugün gün boyu sürecek.

Haberin Devamı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü olan 18 Mart için Ankara Valiliği, anma programını belirledi.
Vali Mehmet Kılıçlar başkanlığındaki mülki heyet ilk olarak saat 10.00’da Anıtkabir’i ziyaret ederek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunacak. Anma etkinlikleri saat 11.00’de Cebeci Şehitliği’nde devam edecek. Gülveren Polis Şehitliği’nde ise saat 11.45’de anma etkinliği gerçekleştirilecek. Cebeci Şehitliği’nde yapılacak anma töreni için yeterli sayıda karanfil, içme suyu ile şehit aileleri ve öğrenciler için el bayrağı Büyükşehir Başkanlığı’nca temin edilerek, tören günü şehitlikte bulundurulacak. Tören mahallerinde yeteri sayıda ambulans, teçhizat ve personelin hazır bulundurulmasından İl Sağlık Müdürlüğü görevli ve sorumlu olacak.
Ankara Valiliği, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malûlü ve Şehit Aileleri Vakfı, Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dışındaki hiçbir kurum ve kuruluş ile dernek çelenkleri sıralamaya alınmayacak. Kurum ve kuruluşlar ile derneklerin çelenkleri en üst yöneticileri tarafından bizzat konulacak. Öte yandan Çanakkale Gezici Müzesi de Cumhuriyet Müzesi, Cepa AVM ve Kızılay AVM önünde değişik zamanlarda ziyaretçilerini bekleyecek.

Haberin Devamı

5 bin kişi tek bir ağızdan

‘ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ’

Mamak’ta yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı onuruna yürüyüş gerçekleştirildi.
Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, 7’den 70’e katılım oldu. Yürüyüş öncesinde Cebeci Askeri Şehitliği’nde anma töreni gerçekleştirildi. Törende Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül şehitlikteki anıtın önüne çelenk koydu. Törenin ardından şehitliğin anı defterini imzalayan Akgül ve Kılıç, 10 Mart’ta Konya’daki askeri uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın mezarına karanfil bırakıp dua etti. Törenin ardından protokol üyeleri ve yaklaşık 5 bin kişi yürüyüşe geçti. Mehter takımının marşlarıyla beraber, ellerinde Türk bayrakları ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde ilerleyen kortej, Çanakkale Savaşı’nda yaşananların canlandırıldığı Mamak Pazar Alanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’na kadar yürüdü. Etkinliğin sonunda, vatandaşlara üzüm hoşafı ikram edildi. Çanakkale Savaşı’nda yaşananların canlandırıldığı platoya kurulan çadırlarda askerler nöbet tuttu. Mert Gökhan KOÇ

Haberin Devamı

RUMELİ TÜRKÜSÜ SALONU MEST ETTİ

Yenimahalle Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yılında Cephe ve Asker Türküleri Liselerarası Solo Ses Yarışması’ sonuçlandı. Yenimahalle genelinden 13 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler, katılımcılara hem müzik ziyafeti sundu hem de duygulu anlar yaşattı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Turan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Katılımın yoğun olduğu yarışmada Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nurcan Parlak, seslendirdiği “Yeni cami avlusunda ezan sesi var” adlı Rumeli türküsüyle salonu mest etti. Duygulu türküsü ve içli sesiyle kendine hayran bırakan Parlak, jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Dereceye giren öğrencilere Yenimahalle Belediyesi tarafından bağlama armağan edildi. Programın kapanışında bütün okulların öğrencileri ve öğretmenleri ile Başkan Yaşar, hep birlikte sahneye çıkarak Çanakkale Türküsünü seslendirdi. Daha sonra Jüri Başkanı Günay Şimşek okuduğu şiirle, salonu duygulandırdı.

Haberin Devamı

DUR YOLCU ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

HACETTEPE Üniversitesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün düzenleyeceği etkinliklerle ve Rektörlük Türk Halk Müziği Korosu’nun vereceği Çanakkale Zaferi Özel Konseriyle kutlayacak. Etkinlikler, “Çanakkale Muharebelerinin 100. Yıldönümü Anma Etkinlikleri”, “Az Bilinen Yönleriyle Çanakkale Muharebeleri” konulu panelle başlayacak. Panelin ardından Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı tarafından “Çanakkale Şehitleri Bale Eseri’nden kısa bir bölüm sahnelenecek. Bale gösterisinden sonra Beytepe Sanat Galerisi’nde Çanakkale Savaşı’na ait belge fotoğrafların yer alacağı “Çanakkale 1915: Belgeler ve Fotoğraflar” sergisinin açılışı yapılacak. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Hüsnü Dokak’ın tasarım danışmanlığıyla oluşturulan sergi 18-27 Mart tarihleri arasında izlenebilecek.

Haberin Devamı

MENÜ: ÜZÜM HOŞAFI VE EKMEK

Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel “Dur Yolcu Çanakkale Geçilmez” temalı konser verecek. Şef Cemaleddin Kalender yönetiminde, Seçil Öztan ve Ekrem Öztan’ın sunumunda gerçekleşecek konserde Türkiye’nin dört bir tarafından seçilen birbirinden güzel eserlerin yanı sıra günün önemine uygun eserler de yer alacak. Türk Halk Müziği Korosu’nun, bugün saat 19.30’da Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu’nda gerçekleştireceği konser ücretsiz olarak halka sunulacak. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla öğle yemeğinde Hacettepe Üniversitesi yerleşkelerindeki tüm yemekhanelerde ‘Çanakkale Menüsü’ dağıtılacak. Öğrencilere ücretsiz verilecek menüde ayran aşı, üzüm hoşafı ve ekmek olacak.

Haberin Devamı

ATO 5 BİN ÖĞRENCİ GÖTÜRECEK

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Ankara’daki üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 5 bin kişilik bir grubu Çanakkale’ye gönderme karar aldı. ATO Başkanı Salih Bezci, “Çanakkale ruhu ancak o topraklarda anlaşılır” dedi. Yapılan açıklamada ayrıca, ATO’nun şimdiye kadar 19 bin 200 öğrenciyi Çanakkale’ye götürdüğü bilgisi verildi.

ZAFER SERGİLERİ AÇILDI

Altındağ Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma programları kapsamında “Çanakkale Zaferi” konulu resim sergisinin açılışını yaptı. Hamamönü Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 24 Mart’a kadar görülebilecek.
Altındağ Belediyesi’ne bağlı Gençlik Merkezleri ve Kadın Eğitim Kültür Merkezleri üyelerinin hazırladığı “Çanakkale” konulu resim sergisi de açıldı.
Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’ndeki serginin açılış kurdelesini, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kesti. Tiryaki, Çanakkale Savaşları’nın Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, bu zaferin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurguladı. “Çanakkale Savaşları, Türk Milleti’nin karakterini yansıtmıştır” diyen Tiryaki, Altındağ’da kutlamaların devam edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!