100. yıl çoşkusu

Güncelleme Tarihi:

100. yıl çoşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 15:48

Başkent Ankara, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü coşkuyla kutlayacak. Anıtkabir saat 21.00’e kadar ziyarete açık olacak. Ünlü sanatçılar da kentin farklı noktalarındaki konserleriyle 100’üncü yıl coşkusuna renk katacak.

Haberin Devamı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz’un, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanışının 100’üncü Yılı, başkent Ankara’da coşkuyla kutlanacak.

100. yıl çoşkusu

ANITKABİR 21.00’E KADAR AÇIK

Resmî kutlama programı saat 11.00’de Anıtkabir’de çelenk koyma töreniyle başlayacak. Saat 14.00’te ise askerler tarafından resmî geçit töreni düzenlenecek. Tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) önünden başlayarak Kızılay Atatürk Bulvarı’nı takiben Ulus’taki Eski Meclis Binası önünde son bulacak. Vatandaşlar da ellerinde bayraklarla askerlerin geçit töreninde coşkuya ortak olacak. Anıtkabir, resmî törenin ardından bugün saat 12.00’de vatandaşların ziyaretine açılacak. Vatandaşlar saat 21.00’e kadar Büyük Önder’in ebedi istirahatgahını ziyaret edebilecek.

Haberin Devamı

YUSUF GÜNEY VE AŞKIN NUR YENGİ CSO’DA

100. yıl çoşkusu

100. yıl çoşkusu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO) Ada Ankara, Büyük Zafer’in 100’üncü yılında özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Açık alanda kurulacak dev sahnede birçok performans sergilenecek. Danslı kahramanlık türkülerinin yer alacağı programda şef Cem Gürdal yönetimindeki Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel olarak hazırlanan bir repertuvarla sahnede olacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarından oluşan solistler ve koronun da eşliği ile gerçekleşecek özel konserde Fetih Marşı’ndan Seymen Zeybeği’ne, O Mübarek Bayrak’tan Türk Çocuğunun Şarkısı’na, Eğilmez Başın Gibi’den Altın Kibik’e, Çırpınırdı Karadeniz’den Hoşgelişler Ola’ya gibi efsaneleşmiş eserler seslendirilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirilecek olan özel konsere katılım ücretsiz olacak. Konser programının devamında ünlü sanatçılar Yusuf Güney ile Aşkın Nur Yengi de kendi gruplarıyla beraber özel olarak hazırlanan repertuvarlarıyla Ankaralı hayranlarına konser verecek. Konserin başlangıç saati 21.00.

Haberin Devamı

100. yıl çoşkusu

ATHENA GENÇLİK PARKI’NDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kutlama programı kapsamında ünlü müzik grubu Athena Gençlik Parkı’nda konser verecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

100. yıl çoşkusu

ÇANKAYA BANDOSU CADDELERDE

Çankaya Belediyesi, ilçenin dört bir yanını ‘Sonsuzluğa uzanan zaferin 100. Yılı kutlu olsun’ görselleri ile donattı. Çankaya’daki kutlamalar için ilk tören Çayyolu Ata Park’ta saat 10.00’da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla gerçekleşecek. Törenin ardından Çankaya Bandosu, 11.30’da Bahçelievler’de, 12.30’da Tunalı Hilmi Caddesi’nde, 13.30’da Kızılay Çankaya Belediyesi başkanlık binası önünde, saat 15.00’te İzmir Caddesi’nde marşlarla bando gösterisi sunacak. Vatandaşlara Türk bayrağı da dağıtılacak. 19.30’da ise Çayyolu Arcadium AVM arkası otopark alanında Ferhat Livaneli ve Orkestrası 100’üncü Yıl özel konserinde başkentlilerle buluşacak.

Haberin Devamı

BÜLENT SERTTAŞ KEÇİÖREN’DE

100. yıl çoşkusu

Sevilen sanatçı Bülent Serttaş Keçiören Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programında sahne alacak. Hayranlarına müzik ziyafeti sunacak sanatçının konseri saat 20.00’de Fatih Stadı’nda yapılacak. Kutlamalarda konserin yanı sıra havai fişek, bando takımı ve seymen gösterileri de yer alacak.

100. yıl çoşkusu

OĞUZHAN KOÇ ETİMESGUT’TA

Etimesgut 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin bugünkü programında da ünlü sanatçı Oğuzhan Koç konser verecek.

100. yıl çoşkusu

Haberin Devamı

EDİS GÖLBAŞI’NDA

Ünlü sanatçı Edis Gölbaşı Belediyesi’nin saat 20.00’de Atatürk Sahil Parkı’nda düzenleyeceği 30 Ağustos konserinde sahne alacak.

100. yıl çoşkusu

EGO OTOBÜSLERİ VE METROLAR ÜCRETSİZ

EGO Genel Müdürlüğü’ne ait EGO otobüsleri, metro, ANKARAY ve teleferik de Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle bugün ücretsiz hizmet verecek.Vatandaşlar gece saat 24.00’e kadar EGO’nun toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz kullanabilecek. 342 hatta hizmet veren EGO otobüslerinin ve metroların hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve www.ego.gov.tr internet sitesinin bulunan ‘Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi’ bölümünden ulaşılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!