‘10 günlük tatil için 1 yıl borca girmeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘10 günlük tatil için 1 yıl borca girmeyin’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 15:58

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, vatandaşların bayram tatili dolayısıyla verilen kredilere karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bankalarca krediler o kadar cazip süslenerek vatandaşlara sunuluyor ki vatandaşlarımız da kanıyor.

Haberin Devamı

10 günlük bir bayram tatili için yılın 12 ayını taksit ödemekle geçiriyorlar. Vatandaşlarımız 10 günlük tatil için bir yıl borca girmesin" dedi. Özellikle yaklaşan bayramlarda bankaların "geleneksel bayram kredisi" şeklinde sunum yapmalarına tepki gösteren Altay, şunları kaydetti:

GELENEĞİMİZDE YOK

"Geleneksel bayram kredisi diye bir şeyler çıkmış. Bizim gelenek ve göreneğimizde veya geçmişimizde böyle bir şey yok. Geleneğimizde yok ki geleneksel bayram kredimiz olsun. O yüzden geleneksel bayram kredisi tarzındaki söylemleri tasvip etmiyoruz bunlar tamamen cezbetmek amaçlı. Aynı zamanda bazı krediler yine bayramlarda özellikle ‘faizi çok düşük’ diye sunuluyor, buna da vatandaşlarımız kanıyor. Aslında bayramdan sonra da vatandaşımız o krediyi kullansa aynı faiz oranlarıyla kredi kullanmış olacak. Tüketicilerimizin bu duruma kanmaması gerekiyor."

Haberin Devamı

MAHKEMELİK, İCRALIK OLMAYIN

Bayram dönemindeki banka kredilerine karşı vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Altay, şöyle devam etti:
"Biz vatandaşımıza tatile gitmeyin demiyoruz. İnsanların imkanları elverdiği sürece tatile gitmesi gerekiyor. Ama vatandaşımız özellikle bayramda reklamların cazibesine kapılarak kredi çekiyor, ödeyemediği için icralık, mahkemelik oluyor ve bir ömür bankaların esiri olabiliyor. O nedenle vatandaşımız çok dikkat etmeli, hesabını çok iyi yapmalı ve bütçesine göre hareket ederek bankaların oyununa gelmemeli. Tüketicilerle iç içe biri olarak özellikle bayramda kredi kullanacak vatandaşların bir kez daha düşünmelerini öneriyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!