10 günlük festivalde muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

10 günlük festivalde muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 15:40

Etimesgut’ta gerçekleştirilen 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin finalinde gemiler karadan yürütülürken, ünlü popçu Mustafa Sandal Ankaralıları coşturdu. Etkinliğin kapanışı havai fişek gösterisi ile yapıldı.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Festivalin son gününde pop müzik sanatçısı Mustafa Sandal sahne aldı. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen ve Türk kültür sanatının yansıtıldığı festivalde Sandal, ilçe sakinlerini coşturdu. Eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla müzik resitali sunan sanatçının şarkısına on binler eşlik etti. Sandal, Etimesgut’un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Bu meydanda 3. konserim, gerçekten böyle güzel bir atmosfer başka yerde yok. Aynı zamanda Etimesgut’un fahri hemşehrisiyim. Bu yönüyle de Etimesgutlu sayılırım” dedi. 

10 günlük festivalde muhteşem final

Haberin Devamı

MEYDANDA GEMİ YÜRÜTÜLDÜ

10 gün süren ve Türk dünyası ile Anadolu’yu kültür-sanatını buluşturan festivalin finalinde, Ankara’da gemiler karadan yürütüldü. Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak’ın, ‘Fetih İzler Bırakan’ isimli moda gösterisi ilgiyle izlendi. Gösteride, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi Etimesgut’ta canlandırıldı. Gösteri için özel olarak gemi, tarihi kostüm giyen mankenlerce yürütüldü Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Nasıl ki büyük komutan Fatih Sultan Mehmet atamız, gemileri karadan yürütüp İstanbul’u fethettiyse, biz de denizi olmayan Ankara’da gemileri yürüterek, büyük fethi ve Fatih’in hatırasını capcanlı tutmanın gururunu yaşadık. Festivalimize yakışır bir final oldu” diye konuştu.

AZERBAYCAN KÜLTÜRÜ TANITILDI

Festivalin finalinde Azerbaycan gecesi de yapıldı. Etimesgut Belediyesi’nin kardeş şehri Şirvan’dan gelen Azeri heyet, gösterileriyle festivalde yer aldı. Dans gösterileri ve Azeri müzikleri beğeni ile izlendi. Günay Kerimova, Rovşhan Aziz Muhterem şarkılarıyla; Allavu Reks grubu da danslarıyla festivale renk kattı. Başkan Demirel Azerbaycanlı konuklarına çeşitli hediyelerle teşekkür etti. Meydanın dört bir yanında semazenler dönerken, duvarlarda yeniçeri askerleri nöbet tuttu. Hezarfen Ahmet Çelebi sahnesinde, mankenler meydanda vatandaşların üzerinde uçuruldu. Gösteri boyunca fonda Fetih Marşı çalındı.

Haberin Devamı

BİR MİLYON ZİYARETÇİ

10 gün süren festivalde 29 hemşehri derneği bölgelerinin kültürlerini tanıtırken, Türk Cumhuriyet ve toplulukları da kültür, sanat, yemek, folklorlerini tanıttı. 1 milyona yakın kişinin ziyaret ettiği etkinlikte 10 ünlü sanatçı konser verdi. 100’e yakın dans, gösteri ve yöresel sanatçı sahne aldı.

BAKMADAN GEÇME!