04.17 ile deprem farkındalığı

Güncelleme Tarihi:

04.17 ile deprem farkındalığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2023 14:28

Türkiye Kent Konseyleri Birliği, ‘Deprem İçin Farkındalık’ adlı zirve düzenliyor.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) ev sahipliğinde yarın Ulus’taki AKK binasında gerçekleşecek olan programda; kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle ‘deplem felaketi’ ele alınacak. Zirve kapsamında, ülke genelinde ‘depreme karşı bir farkındalık seferberliği' başlatılması da planlanıyor. Türkiye’deki tüm kent konseylerinin, ‘Dayanışma Depremden Güçlüdür’ temasıyla başkentte bir araya geleceği zirveye; belediye başkanları, büyükelçiler, sanatçılar ve bilim insanları katılacak.

KONUŞMALAR 4 DAKİKA 17 SANİYEDE TAMAMLANACAK

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “6 Şubat Kahramanmaraş depreminin gerçekleştiği saat olan 04.17, bizim de programımızın sembolü oldu. Bilim insanlarından sanatçılara kadar toplumumuzun tüm kesimlerinin katılacağı programda, depremin ele alınacağı konuşmalar, toplumsal dayanışma ve dönüşümün simgesi olması için 4 dakika 17 saniyede tamamlanacak” dedi.

Haberin Devamı

04.17 ile deprem farkındalığı

04.17 ile deprem farkındalığı

04.17 ile deprem farkındalığı

BELEDİYE BAŞKANLARI BÜYÜKELÇİLER VE BİLİM İNSANLARI

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı programda; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara eski Büyükşehir Belediye başkanları ve Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu üyeleri Murat Karayalçın ve Prof. Dr. Mustafa Tuna, eski milli futbolcu ve Teknik Direktör Volkan Demirel, Antakya Medeniyetler Korosu’nun şefi Yılmaz Özfırat, deprem ve dayanışma kriz yönetimi deneyimlerini paylaşacak. Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Suziki Kazuhiro, Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi WonIk Lee, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı NikolausMeyer-Landrut ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Yardımcısı PaoloMarchi, bilim insanları Prof. Dr. İlhan Osman Şahin, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Yavuz Demir, Prof. Dr. Lale Özgenel, Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Prof. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Sismolog Dr. Süleyman Basa yer alacak.

Haberin Devamı

04.17 ile deprem farkındalığı


Toplantı öncesi Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yeni yönetimi tarafından ‘katılımcılığın kalbinin de Ankara’ olması amacıyla başkanlık görevine seçilen AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yeni görevini devralacak.

BAKMADAN GEÇME!