Merzifon'da şehit acısı ikiye katlandı

Güncelleme Tarihi:

Merzifonda şehit acısı ikiye katlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:35

Merzifon'da şehit acısı ikiye katlandı

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN- Sinan HARMANCI/ MERZİFON (Amasya), (DHA) - ŞIRNAK'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın memleketleri olan Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, şehit acısı ikiye katlandı. İki şehit son kez baba evlerine getirilirken, gözyaşı sel oldu.
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Şenoba Beldesi'nde önceki gece helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazeleri dün gece askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üssü'ne getirildi. Ardından Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
İki şehidin cenazeleri bugün son kez memleketlerindeki baba ocaklarına götürüldü. Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın cenazesi Bahçeli Evler Mahallesi'ndeki baba evine getirilmesinin ardından gözyaşı sel oldu. Şehit için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helalik alındı.
EŞİ 6 AYLIK HAMİLEYDİ
2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. Kız bebek bekleyen Gizem Kesikbaş, şehit eşinin tabutuna dokunup "Sana kızımızı getirdim Aşkım" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin babası Ali Kesikbaş'ın vefat ettiği belirtilirken, annesi Halime Kesikbaş da oğlu için ağıt yaktı. Şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın İzmir'de görev yaptığı, 15 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ 2 ÇOCUK BABASIYDI
Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazesi de son kez Tekke Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan evinin önünde şehit Uzman Çavuş İncekar için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. 2002 yılında göreve başlayan ve 2 çocuk babası olan şehidin eşi 35 yaşındaki Satı İncekar gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşi, havacı asker kıyafeti giydi. Çocukları 12 yaşındaki Ata Yağız ve 8 yaşındaki Ali Yiğit babalarının tabutu başında gözyaşı döktü. Ata Yağız şehit babasının şapkasını başına taktı. Şehit Uzman Çavuşun babası İsmail ve annesi Nurdane İncekar da güçlükle ayakta durabildi.
Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın da İzmir'de görevli olduğu, geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. 
İki şehidin cenazeleri baba evlerine son defa getirilmelerinin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kara Mustafa Paşa Camii önüne götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!