Kaymakam Taşdan genç mucide destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Taşdan genç mucide destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 13:55

Haberin Devamı

AMASYA(AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, kendi elektriğini kendi üreten sistem yapan Sinan Okay’a destek verdi.

Kendisini ziyarete gelerek buluşu hakkında bilgi aldığı Okay’ı tebrik eden Taşdan, "Gençlerimizin böyle özel gayretler gösterip insanlık adına faydalı çalışmalar ortaya koyması çok anlamlıdır. Bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum" dedi.

Özverili çalışmasının herkese örnek olmasını dileyen Taşdan, "Farklı ve sürdürülebilir bir çalışma olduğuna inanıyorum. İnşallah bu çalışmalarını ilerletir ve patentini alırsın. Başlı başına takdir edilecek bir çalışma. Oturup kendi elektriğimi nasıl üretebilirim diye düşünüp bu yönde bir sistem ortaya çıkarman çok önemli ve örnek bir gayrettir. Bu gayretin dolayısıyla kutluyorum. Bu çalışmanı daha modernize ederek sürdürülebilir duruma getirmen yolunda biz de maddi ve manevi destek vereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Okay ise küçüklüğünden beri bu tür çalışmalara meraklı olduğunu anlattı. Türkiye'nin ithal ettiği doğalgazın önemli bölümünü enerji üretiminde kullandığını dile getiren Okay, "Her türlü kaynağımız ve beyin gücümüz var düşünceleriyle elektrikten elektrik üretebilir miyim diye düşündüm. Araştırdım ve olabileceğini gördüm. Sonuçta 4 yıl kadar denemeler sonra kendi elektriğini üreten devre yaptım. Bu sistemi geliştirmek ve insanlığın hizmetine sunmak istiyorum. Patentini almak için KOSGEB'e başvurdum. Ar-Ge çalışması yürütüyorum. Bu çalışmalarımda desteğe ihtiyacım var. İlgi ve desteklerini için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!