"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi

Güncelleme Tarihi:

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:54

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Merzifon İHH Temsilcisi Muhammed Çintaş, Taşova’da eğitimcilere "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi hakkında bilgi verdi.

Öğretmenevinde yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Çintaş, projenin Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen’in ortak yürüttüğü bir proje olduğunu ve 2 yıl önce uygulanmaya başlanıldığını belirtti.

Çintaş, 2013 - 2014 eğitim öğretim döneminde Amasya ilinin proje kapsamında 81 yetime kardeş ve sponsor olduğunu söyledi.

Amasya'nın ülke genelinde 13. sırada yer aldığını ifade eden Çinteş, "2014 - 2015 eğitim öğretim döneminde hedefimiz ise en az 200 yetime kardeş ve sponsor olmaktır. Dünyada savaş, açlık, yoksulluk gibi sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunmakta olup UNICEF raporlarına göre yaşadığımız dünyada maalesef yaklaşık 200 milyon çocuk yetim bulunuyor. Bu çocukların akıl, beden ve ruh sağlıklarını bozacak en büyük tehdit ve tehlikeler ise insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyası, açlık ve misyonerlerdir. Dünya yetim nüfusunun 2015 yılında 400 milyona ulaşacağı tahmin edilirken bu durum 100 milyon çocuk sokaklarda yaşıyor ve her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor demektir" dedi.

Haberin Devamı

Projenin amacının çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmek olduğunu söyleyen Çintaş, şunları dile getirdi:

"İHH yetim çocukları kendi ülkelerinde köklerinden koparmadan desteklemektedir. Dünyada bu kadar yetim çocuk varken eğitimci olarak buna duyarsız kalmamız mümkün değil. Bu kampanya tüm okullarda gönüllülük esasına göre yapılmakta olup 20 milyona yakın öğrenci ve tüm Türkiye bu insani projenin muhatabı durumundadır. 2013 yılında Türkiye’de okullar aracılığıyla 6 bin 500 yetime öğrencilerimiz sponsor ve kardeş oldu. Her okul veya her sınıf en az bir veya birden fazla yetimi desteklemeye karar verdikten sonra okul yetkilileri aracılığıyla İHH temsilcileriyle ya da İHH internet iletişim bilgilerinden irtibata geçebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!