Atatürk Anadolu Lisesi’nden ASÜ’ye Eğitim Gezisi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Anadolu Lisesi’nden ASÜ’ye Eğitim Gezisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 16:25

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, EĞİTİM GEZİLERİ KAPSAMINDA AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NE GİDEREK, ÜNİVERSİTE HAKKINDA AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERDEN BİLGİ ALDILAR.

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim gezileri kapsamında Aksaray Üniversitesi’ne giderek, üniversite hakkında akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.
Aksaray merkezde eğitim veren Atatürk Anadolu Lisesi, öğrencilerinin gelecekte eğitim görecekleri üniversiteleri tanımaları amacıyla gezi programları düzenliyor. Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Musa Solak, lisede okuyan öğrencilerin üniversiteleri tanımaları ve kıyaslama yapmaları amacıyla farklı üniversitelere gezi programları organize ettiklerini söyledi.
Bu kapsamda başlangıç olarak ASÜ eğitim gezisi düzenlediklerini belirten Solak, “Okulumuz 11. sınıfta sayısal, eşit ağırlık ve dil bölümlerinde eğitim gören 23 öğrencimiz, rehber öğretmenleri ile birlikte Aksaray Üniversitesi eğitim gezisine katıldılar” dedi.
Öğrencilerin Aksaray Üniversitesi’ni yakından tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Solak, “Öğrencilerimiz ASÜ’de eğitim gören Ömer Önder Özdemir rehberliğinde üniversiteyi gezdiler. Şenlikler kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasını bir süre takip eden öğrencilerimiz, ardından Mühendislik Fakültesi’ni gezerek bilgi aldılar. ASÜ Çarşıyı gezen öğrenciler ardından merkezi derslikleri incelediler. ASÜ Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde akademisyenler eşliğinde laboratuvarları inceleyen öğrenciler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar” diye konuştu.
Aksaray Üniversitesi’nin yeni açılan üniversiteler içinde en iyi üniversitelerden başında geldiğini kaydeden Solak, “Öğrencilerimiz yaşadıkları şehirde bulunan ve hızlı bir gelişim gösteren Aksaray Üniversitesi’ni tanıma fırsatı buldular. Üniversitenin imkanlarını da gören öğrencilerimiz arasında Aksaray Üniversitesi’ni hedefleri doğrultusunda seçmeyi planlayanlar var” diye konuştu.
ASÜ eğitim gezisine katılan öğrenciler, üniversitede eğitim gören öğrencilerle de görüşerek ASÜ ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi alırken, üniversiteden memnun ve mutlu bir şekilde ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!