Bakan Arslan: Ağrı Şeker Fabrikası yeniden çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Arslan: Ağrı Şeker Fabrikası yeniden çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 15:48

Bakan Arslan: Ağrı Şeker Fabrikası yeniden çalışacak

Haberin Devamı





SERVET ARSLAN/ Oğuzhan HANÇER/ AĞRI, (DHA)- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaklaşık 3 yıldan beri kapalı bulunan Ağrı Şeker Fabrikasında yeniden faaliyete geçeceğini bildirdi.



Ağrı'da bir otelin salonunda basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Vali ve Belediye Başkanı Musa Işın eşlik etti. Bakan Ahmet Arslan, Ağrı ile Erzurum arasındaki karayolunun Eleşkirt- Horasan arasına toplum uzunluğu 2,5 kilometreyi bulan 3 tünel yapacaklarını, bu yıl ihale edileceğini, 2019 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ağrı'nın Cumaçay ile Kars'ın Kağızman ilçeleri arasındaki karayoluna kar tüneli şeklinde iki tünel yaptıklarını anlatan Bakan Arslan, şunları söyledi:



"Ağrı Şeker Fabrikasının bu sene açılması ve hizmet vermesi ile ilgili karar verildi. Başbakanımız dün bu kararı benim açıklamamı istedi. Şeker fabrikamız bu sene çalışmaya başlayacak. Eleşkirt'te 100 bin ton, Patnos'ta 50 bin Ağrı'da 20 bin ton şeker pancarı ekimi yapılacak. Böylece bu yıl fabrikada 170 bin ton şeker pancarı işlenecek ve şeker elde edilecek. "



Ağrı'yı Van'a bağlayan Hamur, Tutak ve Patnos arasında ki bölünmüş yolun ile Eleşkirt- Horasan arasındaki bölünmüş yollara sıcak asfalt döküleceğini anlatan Bakan Ahmet Arslan, aynı şekilde Taşlıçay'la Doğubayazıt arasına da sıcak asfalt yapılması için önümüzdeki hafta ihale yapılacağını bildirdi. Eleşkirt ilçesindeki kayak merkezinin yaz döneminde eksiklerinin giderileceğini, önümüzdeki kış sezonuna hazır hale getirileceğini kaydeden Arslan, konuşmasının son bölümünde Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!