Ağrı’da 1100 öğrenci sinemayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Ağrı’da 1100 öğrenci sinemayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 18:09

Ağrı’da 1100 öğrenci sinemayla tanıştı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Destek Ofisi, kentte daha önce sinemaya gitmemiş bin 100 kişi sinemayla buluşturdu.

SERKA, kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı grupları sosyal yaşam alanlarına dahil etmek amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Ajansın Ağrı Yatırım Destek Ofisi’nin Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği sinema etkinliğine daha önce sinema yüzü görmemiş ev kadınları ve öğrenciler katıldı. Kent şehir merkezinde üç gün boyunca düzenlenen sinema gösterimlerine bin 100 izleyici katıldı. İlk kez sinema salonunda film izleyen kadın ve öğrenciler, Yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini ise Yiğit Güralp'in yaptığı 2017 yılı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı “Ayla” filmini büyük bir beğeniyle izledi. Hayatları boyunca hiç sinemaya gitmeyen kadınlar etkinlikten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, benzer etkinliklerin arttırılması gerektiğini söylediler.

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Ajansın faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde kültürel ve sosyal yaşama yönelik etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!