Sandıklı'ya rehabilitasyon merkezi

Güncelleme Tarihi:

Sandıklıya rehabilitasyon merkezi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 11:21

Sandıklı'ya rehabilitasyon merkezi

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Bedensel Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışmalar sürüyor.
Yunus Emre Mahallesi yolu üzeri Yeni Sanayi Sitesi'nde daha önce özel okul olarak işletilen 4 katlı bina FETÖ soruşturmasının ardından Sandıklı Belediyesi'ne devredildi. Belediye ise binanın Bedensel Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermesi için çalışma başlattı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan hizmet verecek 4 katlı merkezin tamamlandığında 100 yatak kapasitesiyle Türkiye'de belediye tarafından işletilen ilk ve tek rehabilitasyon merkezi olacağı belirtildi.
Merkezdeki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "Merkezimiz büyük bir aksilik olmazsa eylül ayının sonunda tamamlanmış olacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olacak merkezi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Sandıklı Belediyesi olarak bizler işletecek ve en güzel şekilde engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Hem istihdam sağlayacağız hem de ilçe ekonomisine ciddi bir destek sağlayacağız. Milletin paralarıyla yapılan yer yine bu aziz millete hizmet verecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!