Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde 27 bin kişi hizmet aldı

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı Yaşam Merkezinde 27 bin kişi hizmet aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 12:14

Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde 27 bin kişi hizmet aldı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - İL Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde 27 bin kişinin hizmet aldığını belirtti.
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, her yıl 3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını söyledi. Bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu kaydeden Akgün, halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini anlattı.
38 BİN KİŞİYE KANSER TARAMASI
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında da bilgi veren Akgün, "Sağlıklı bir yaşam tarzının yollarını göstermek için Türkiye'de 2013 yılında hizmete başlayan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'nda bugüne kadar 1300'ü çocuk olmak üzere toplam 27 bin 86 kişi programa alınarak eğitim verildi. Sağlıklı bir aile ve sağlıklı nesiller için 2016 yılında açtığımız Evlilik Öncesi ve Aile Danışmanlığı Merkezi'nde de bugüne kadar 330 çifte danışmanlık yapıldı" dedi.

'Sağlık Ağızda Başlar' sloganıyla 2016 yılında hizmete açılan Koruyucu Ağız Diş Tarama ve Eğitim Merkezi'nde ortalama 500 kişiye tarama yapılarak eğitim verdiklerini ifade eden Lütfi Akgün, "Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik yıllık ortalama 38 bin tarama yapılmakta. Kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!