Protokol üyeleri ve gazeteciler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Protokol üyeleri ve gazeteciler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:35

Protokol üyeleri ve gazeteciler buluştu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da yeni kurulan Basın Yayın Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve gazeteciler bir araya geldi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Dayanışma Derneği'nin kapatılmasının ardından iki dernek başkanı ve yönetiminin birlik ve beraberliği güçlendirmek adına kurduğu Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tarafından kahvaltı programı düzenlendi. Etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Selami Çalışkan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve gazete sahipleriyle gazeteciler katıldı.

Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyledi. Küçükkurt, "Gazeteciler Derneği Başkanımız Mehmet Abdioğulları ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey mevcut yapıların feshedilmesi ve sahip oldukları hakların tamamının yeni derneğe devredilmesi konusunda büyük fedakârlık gösterdi. Amacımız birlikteliğimiz pekiştirmek" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz, basının demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı. Basında oluşan birlikteliğin yeni bir sinerji yaratmasını dileyen Tutulmaz, "Bu birlikteliğin ilimize katkı sağlamasını, daha iyi bir enerjiyi, daha iyi bir sinerjiyi yaratmasını diliyoruz. Gerçekten her alanda sağlayacağımız iyi birlikteliklerle ilimizi daha üst bir konuma çıkaracağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Her geçen gün Afyonkarahisar kendinden daha fazla söz ettiriyor. Daha çok insanların gelmek istediği bir yer haline geliyor. Bunu da hep beraber sağlayacağız. Haberleri yaparken ilimize zarar verir mi vermez mi diye değerlendirmemiz gerekmektedir. Bunu yaparken inşallah yöneticiler, basın mensupları ve tüm paydaşlarla birlikte ilimizi layık olduğu yere getireceğiz. Tekrar bir araya geldiğimizin mutluluğu adına öncelikle iki eski başkanımıza daha sonra geçici olarak bu süreci devam ettiren ve nihayette şu an başkanlığı yürüten tüm başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'HERKESE ÖRNEK OLSUN'

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yeni derneğin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Çoban, gazetecilerin birliktelik adına güzel bir örnek sergilediklerini kaydeden Çoban, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da yıllardır var olan bu ikili yapı artık sizlerin özverisi özellikle Mehmet Emin Güzbey ve Mehmet Abdioğulları'nın şahsi fedakârlığı Hakkı Özsoy abimizin önderliğinde güzel birliktelikle sonuçlandı. Bu konuda tabii Valimiz Mustafa Tutulmaz'ın öncü rol oynaması çok önemliydi. Hem gazetecilerde hem de muhtarlarda bu işin başarılmasında çok değerli katkıları olduğunu düşünüyorum. İnşallah sizin bu birlikteliğiniz diğer kurumlara, derneklere örnek olur."

Programda Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt tarafından Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a derneğin kuruluşundan itibaren destek olmalarından dolayı plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!