Oryantiring Türkiye Şampiyonası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Oryantiring Türkiye Şampiyonası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 14:54

Oryantiring Türkiye Şampiyonası yapıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesindeki Akdağ'da Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Oryantiring Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından hafta sonu Akdağ'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 81 ilden katılan 150 sporcu 15 kilometrelik parkurdan oluşan 21 nokta hedefi en kısa sürede bulmak için yarıştı. Yarışlar sonunda E20'de Osman Özaslangöz, K20'de Tuğçe Toprak, E21'de Yaşar İsmet Demiröz, K21'de Aynur Sevim, 40 yaş üstü erkeklerde Murat Türker Nazlıaka, kadınlarda Yasemin Kartal birinci oldu. Yeni başlayanlar kategorisinde ise erkeklerde Utku Uzun, kadınlarda Serap Demirel birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, "Bu tür sportif etkinliklerinin Afyonkarahisar'da yapılmasının kentin turizm açısından bilinirliğini ve potansiyelini artıracağını düşünüyorum. Akdağ önce milli park ilan edildi ardından da alternatif turizmin önemli bir merkezi haline geldi. Gerek konaklama, gerek doğal güzellikleri ve sportif alanları olarak Türkiye'nin artık aranılan bir yeridir. Bugün oryantiring anlamında önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Daha işin başındayız. Önümüzdeki birkaç yıllık süreçte bu bölgeyi Türkiye'de çok fazla duyacağız. Bundan yatırımcılarımız ve vatandaşlarımız büyük kazanç elde edecektir. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na buranın bu hale getirilmesinde gösterdiği ilgi ve desteğine çok teşekkür ediyorum" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!