Muğla'ya giden bisikletliler Afyon'da

Güncelleme Tarihi:

Muğlaya giden bisikletliler Afyonda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 14:19

Muğla'ya giden bisikletliler Afyon'da

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - MUĞLA Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Bisiklet Takımı'nca Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun'dan Muğla'ya Ata'nın İzinde Bisiklet Turu'na katılan bisikletliler Afyonkarahisar'da mola verdi.
Samsun'da düzenlenen törenle Vali Osman Kaymak'tan teslim aldıkları Türk bayrağını 1110 kilometre kat edip 19 Mayıs'ta Muğla Atatürk Stadı'nda düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Muğla Valisi Esengül Civelek'e teslim edecek olan bisikletliler, Afyonkarahisar'da mola verdi. Vali Mustafa Tutulmaz kendisini ziyaret eden bisikletlilerle görüşüp, cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan geçtiklerini hatırlattı. Daha sonra bisikletlilerle fotoğraf çektirerek grubu Denizli etabı için uğurlayan Vali Tutulmaz, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, bu yıl dördüncüsü düzenlenen tura 20 kişinin katıldığını söyledi. 5 rotadan oluşan bu turda öncelikle Samsun- Ankara rotasını bitirdiklerini kaydeden Cömert, "Dün Anıtkabir ziyaretinin ardından Afyon'a yol aldık. 260 kilometrelik yolu pedalladıktan sonra geceyi Afyonkarahisar'da geçirdik. Bu sabah da Afyonkarahisar Valiliği'nden Denizli'ye hareket edeceğiz. Toplamda 1100 kilometrelik parkur. Bu yıl 4'üncüsü düzenleniyor. Hedefimiz Muğlalı bisikletlilerin Atatürk'ün izinde neler başarabileceklerini göstermek hem de yaz dönemi faaliyetleri öncesinde bisikletlilerimizin bir şekilde antrenman yapmasını da sağlamak" dedi.
Bisikletliler daha sonra trafik polisi eskortluğunda şehir merkezinden geçerek Afyonkarahisar- Denizli karayoluna çıkarak yolculuklarına başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!