İl Genel Meclisi Dinar'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

İl Genel Meclisi Dinarda toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 12:43

İl Genel Meclisi Dinar'da toplandı

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR - (DHA) - AFYONKARAHİSAR İl Genel Meclisi (İGM) kasım ayı toplantısı Dinar ilçesinde yapıldı.

Dinar Meslek Yüksek Okulu (MYO) Toplantı ve Seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, Afyonkarahisar İGM Başkanı Salih Sel, İGM üyeleri, Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanları katıldı.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, mecliste yaptığı konuşmada, ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Selami Kapankaya da toplantının ilçede yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 19 yıllık meslek hayatında ilk defa görev yaptığı bir ilçede İl Genel Meclisi üyelerini ağırladığını kaydeden Başkan Acar, "Dinar'ımızda iki aydır görev yapıyorum. Gördüğüm kadarıyla ciddi açıda bir çöp problemi var. Belediyenin ve İl Özel İdaresi'nin de katı atık bertaraf tesisi yok. Yapılacak tesis Dinar'ın yanı sıra Dazkırı, Evciler, Başmakçı ve Kızılören'e hitap edecek. Bir an önce hep birlikte bu konuyu çözüme ulaştırmamız gerekli" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel de bölgedeki atık depolama sorununa çözüm bulunması için çalışma yapacaklarını söyledi. Bütün köylerdeki çöpleri topladıklarını kaydeden Başkan Sel, "Mutlaka el birliği ile bu işi çözmemiz lazım. Yaklaşık beş yıldır bütün köylerimizden çöp topluyoruz. Araçlarımız yetersiz gelmesi nedeniyle 3 tane çöp kamyonu almak için devlet malzeme ofisine başvurduk. Siparişi verildi. Bir tanesi Dinar ilçesine verilecek" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Salih Sel, gündem maddelerini okuyarak oturumu açtı. Oturum, gündem maddelerinin karara bağlanmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!