Dinar'da coşkulu Cumhuriyet kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Dinarda coşkulu Cumhuriyet kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 13:10

Dinar'da coşkulu Cumhuriyet kutlaması

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlandı.

Dinar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dünkü çelenk töreninin ardından bugün Kaymakam Selami Kapankaya'nın makamında tebrikleri kabulüyle sürdü. Daha sonra İlçe Stadyumu'nda kutlama programı düzenlendi. Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Saffet Acar'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutladığı törene Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mahmut Karakaya ve diğer protokol üyeleriyle sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Selami Kapankaya, "Biz ülkemizi, Cumhuriyeti ve demokrasiyi çok seviyoruz. Bu bayrak altında ebediyete kadar birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve gazilerimizi şükranla anarken, vatan ve millet uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz ve onlara emanetlerine sahip çıkacağımıza dair söz veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. yıl nutkunda belirttiği gibi ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, mutluluklarla, huzur ve refah içinde kutlamayı gönülden diliyor" dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, sportif etkinlikler, Türk Hava Kurumu'nun paraşüt gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Kır Efeler Folklor Ekibi gösterileri sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!