Dinar'da Atatürk anıldı

Güncelleme Tarihi:

Dinarda Atatürk anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 13:48

Dinar'da Atatürk anıldı

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı münasebetiyle çelenk sunma töreni ve anma programı düzenlendi.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıtına bırakıldı. Çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin tamamlanmasının ardından program Dinar Belediyesi Kültür Salonunda Şakir Ünver İlkokulu tarafından organize edilen anma programı ile devam etti.
Programda saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğretmen Koray Sezer'in yapılmasının ardından 'Atatürk'ün Hayatı' adlı video gösterisi sunumu gerçekleşti. Sunumun tamamlanmasının akabinde ise öğrenciler tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan şiirlerin ve oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Son olarak 'Atatürk'ün sevdiği şarkılar' adlı müzik dinletisi sunuldu. Program ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!