CHP'den hastane için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

CHPden hastane için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 09:57

CHP'den hastane için imza kampanyası

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - CHP Çay İlçe Başkanlığı tarafından Çay Devlet Hastanesi'nen bölge hastanesi olması için imza kampanyası başlattı.

CHP Çay İlçe Başkanlığı'nın Çay Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi olması dolayısıyla ilçe merkezinde kurduğu stantta başlatılan imza kampanyası kapsamında bugüne kadar 5 bin imza toplandı. Hedeflerinin 10 bin imza olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Ali Selvi, hastanenin araç, gereç ve bina olarak çok iyi durumda olduğunu ancak doktor olmadığını belirtti. İç hastalıkları uzmanının Afyonkarahisar'dan geldiğini aktaran Ali Selvi, "Genel cerrah var o da başhekim. Poliklinik vakit kalırsa yapıyor. Acil için bir pratisyen doktor var, yetersiz. Çevredeki aile sağlığı hekimleri acilde nöbet tutuyor. 110 personel boş olarak vakit geçiriyor. Saat 3'te hastane kapanıyor. Sultandağı ilçesi, belde ve köyleri, Şuhut ve Çobanlar ilçelerinin bazı köyleri bize yakın. Yılda 650 bin hasta çevre hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Bölgede sık sık trafik kazaları olmakta. Yaralılar kilometrelerce uzaktaki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Müdahalede zaman çok önemli. Ağır yaralılar yollarda hayatını kaybediyor. Biz bu durumu anlatmak için imza kampanyası başlattık. Toplanan imzaları cumhurbaşkanına, başbakana ve sağlık bakanlığına göndereceğiz. Bu kampanyamıza iktidar partisi ve MHP de destek vereceğini söyledi. İnşallah isteğimiz yerine getirilir. Bölgenin sağlık sorunu çözülür" diye konuştu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da Çay'a gelerek imza kampanyasına destek verdi. Burcu Köksal, "Çay Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi olması için elimden gelen desteği kullanacağım. Bölge için gerekli. Bölge halkı kilometrelerce uzaklara gitmek zorunda kalıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!