Çevre bilincine şiveli destek

Güncelleme Tarihi:

Çevre bilincine şiveli destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 10:07

Çevre bilincine şiveli destek

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 5 yıldızlı termal otel, çevre bilincine dikkati çekmek amacıyla çöp kovalarının yanlarına Afyonkarahisar şivesiyle 'Çöp bende sağdıç' mesajını yazdırdı.

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otelde, çevre bilincine dikkati çekmek amacıyla yöresel şive kullanıldı. Oteldeki çöp kutularının yanına 'Çöp bende sağdıç' mesajı yazıldı. Çalışma müşterilerin de ilgisini çekti.

Otel yetkilisi Mehmet Koç, amaçlarının çevreyi ve doğayı kirletmemek olduğunu söyledi. Koç, "Otel olarak bizim 100 binle 150 bin arasında konaklamamız var. Amaç, misafirlerimizin giriş ve çıkışlarında araçlarında bulunan çöpleri sağa sola atmalarını engellemektir. Otel olarak çevreye duyarlıyız. Şu an bu şekilde 15 istasyon oluşturduk. Ayrıca 15 çöp istasyonumuzda ayrıştırma da yapıyoruz. Plastik, metal, kağıt ve ambalaj olarak değişiyor. Bütün ambalajlarımızda renk olarak kodlamalarımız da var. Sadece ayrıştırma olmasın dikkat çekici de olsun istedik. Afyonkarahisar şivesiyle 'Çöp bende sağdıç' sözünü kullanalım dedik. Otele gelen misafirlerimiz arabasından indikten sonra çöp atmaya geldiğinde 'Çöp bende sağdıç' sözü dikkati çeksin diye düşündük. Amaç burada bir çöp bidonu veya kovası olduğunu hissetsin istedik" dedi.

Çöp kovası yapılan malzemenin yağ bidonları olduğuna işaret eden Mehmet Koç, "Atılan bidonları çöp kovası haline getiriyoruz. Bu bidonları temizliyor, boyuyor ve kullanılacak duruma getiriyoruz. Otelimizin her yerinde bu bidonlarımızdan bulunmaktadır" diye konuştu.

'MÜŞTERİLERİMİZİN HOŞUNA GİDİYOR'

'Çöp bende sağdıç' sözünün müşterilerinin hoşuna gittiğini de vurgulayan Mehmet Koç, şöyle devam etti:

"Müşterilerimiz de memnun. Memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Özellikle bilmeyenler 'sağdıç'ın ne anlama geldiğini soruyor. Biz de Afyonkarahisar dilinde 'sağdıç'ın size en yakın arkadaş olduğunu söylüyoruz. Hatta Afyonkarahisar'da düğün 'sağdıç' yanındaki kardeşin gibidir. Yani size kardeşiniz kadar yakın olan kişidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!