Çay'da vişne hasadı

Güncelleme Tarihi:

Çayda vişne hasadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 16:11

Çay'da vişne hasadı

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde vişne hasadı başlarken, bu yıl fiyatlar üreticiyi güldürdü.

Çay'ın yüzde 80 sululuk oranıyla tescilli vişnede hasat dönemi başladı. Bu yıl rekolte düşük olurken yüksek talep nedeniyle fiyatların artması üreticiyi memnun etti.

Üretici Osman Güngör, rekoltenin geçen yıla oranla düşük olduğunu belirterek, "Geçen yıl rekolte yüksek olmasına rağmen fiyatlar düşüktü. Geçen yıl kilosu 1-1.5 liradan alıcı bulamıyorduk. Bu yıl kilosu 2.5 lira ile 3 liradan açıldı. Zaman ilerledikçe fiyatların yükseleceğini tahmin ediyorum. Bu yıl alıcı oldukça fazla. Rekabet olmasını bekliyoruz. Bu sıcaklarda toplamak bizim için zor. Fakat işimiz bu. Masrafımızı kurtaracağız. Biraz da kendimize ayırıp komposto ve reçel yaparak kışlık ihtiyacımızı karşılayacağız. Hasadımız 20 gün sürer" dedi.

Vişne alımı yapan Zafer Yıldırım ise fiyatların olumlu karşılandığını aktarırken, "Çay vişnesi kalitesinin yüksek olması dolayısıyla talep görüyor. Alınan vişne fabrikalarda işlenerek, kozmetik, ilaç ve gıda olarak iç piyasaya sürüldüğü gibi, şoklaması ve konsantresi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, ABD ve son yıllarda Çin'e ihraç ediliyor. Rekoltenin bu yıl 45 bin tonun üzerinde olması bekleniyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!