Atatürk Ormanı'na fidan dikimi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Ormanına fidan dikimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 17:42

Atatürk Ormanı'na fidan dikimi

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da belediye tarafından oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'na öğrencilerin de katılımıyla fidan dikildi.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi işbirliğiyle Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Bahçeşehir ve Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejleri ile Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de destek verdiği etkinlikte 3 bin 500 fidan toprakla buluştu. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Kent Ormanı'nda oluşturulan ve alana ADD Afyonkarahisar Şubesi'nin talebi üzerine Atatürk adı verildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürk'ün adına ve şanına yakışır bir orman ve mesire alanı yapmak için özenle çalıştıklarını söyledi. Başkan Çoban, "Atatürk'ün adını verdiğimiz için buraya sıradan bir orman yapamazdık. Burası aslında çok büyük bir alana sahip. 3 basamaklı piknik alanları ile birlikte yine 3 aşamalı havuz ve şelale yaptık. Yollarını bitirdik. Oldukça geniş yaptık. Afyonkarahisar'da bir ilke imza attık ve piknik alanlarımızın etrafının tamamen aydınlatmasını yaptık. Vatandaşlarımız burada hem gündüz hem de gece, su ve kuş sesleriyle bol ağacın yeşilliğin olduğu bir ortamda, mangalını yakıp hoşça vakit geçirebilecek. Eksik noktaları hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Şu anda piknik masaları yapılıyor, inşallah yaz öncesinde 200 kadar piknik masalarımızı da yerleştireceğiz. Tuvaletler ve mescidimizin yapımı da devam ediyor" dedi.

ADD Şube Başkanı Veli Cengiz de "Aslında bu orman ve mesire alanı belediye başkanımızın seçim projelerinden birisiydi. Başkanımıza bundan yaklaşık 1 yıl önce ilimizde bir Atatürk hatıra ormanı yapılması yönünde talepte bulunduk. Kendisi sağ olsun bu projeye Atatürk'ün adını verdi. Burası artık, Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı adıyla gelecek nesillere bir miras ve emanet olacaktır. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!