Afyonkarahisar'da Okuma Haftası ve Kitap Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda Okuma Haftası ve Kitap Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 09:34

Afyonkarahisar'da Okuma Haftası ve Kitap Şenliği

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 7'nci Okuma Haftası ve 3'üncü Kitap Şenliği kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi'nin desteğiyle 7'nci Okuma Haftası ve 3'üncü Kitap Şenliği düzenlendi. Afyon Lisesi'nde başlayan etkinliğe Belediye Başkan vekili Yılmaz Açıkgözoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, işadamı İbrahim Alimoğlu ile davetliler katıldı.

7'nci Okuma Haftası ve 3'üncü Kitap Şenliği'nin öncülüğünü yapan emekli Albay İsmail Özdilek, gençlere hitap ederek kitap okumanın önemini anlattı. Özdilek, "Yaşamda iki temel faktör var, kültür ve sanat. Kültür insanların yüzyıllardır yaşamından biriken olaylardır. Sanat ise sizlerin güncel yaşama sevincinizdir. Yaşadığınızın farkında olmak için sanatın bir dalı ile ilgilenmeniz gerekir. İnsan yaşamının en büyük sermayesi aklıdır. Nasıl ki bir araba depoya benzin koymazsanız gitmez. İnsanın beynini işleten ise akıl deposudur. Akıl deposu ise kitap ile çalışır" dedi.

KİTAP FUARI HAYALİ VAR

Afyonkarahisar'da kitap fuarı düzenlemeyi hayal ettiğini söyleyen Özdilek, "İstanbul'daki kitap fuarını hep Afyon'da hayal ettim. Yayınevleri ve fuar şirketleri ile görüştüm. Yayınevleri, bunun 5 yıl şenlik olarak yapılmasını önerdi. Buradaki hedefimiz gençlere okuma alışkanlığı kazandırmaktı. İlk başladığımızda dönemin Valisi Haluk İmga, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'dan destek gördük" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Afyon Konferans Salonu'nda açılan ressam ve el sanatları sergisi ziyaret edildi. Cumhuriyet Kent Meydanı'nda da kitap çadırı açıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!